• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Wyszedłem po 23 na balkon żeby się przewietrzyć, bo duszno w domu mam i zauważyłem na niebie jakiś lecący jasny punkt. Pomyślałem sobie: spadająca gwiazda nie, samolot te mocne światła ma z przodu, a to się oddalało więc też nie, zostaje jakiś satelita ale gołym okiem to raczej nie możliwe.
Odpaliłem Flightradar, czysto, no to zapytałem wujka google czy się da ISS zobaczyć z Ziemi. No i się da :D
http://www.heavens-above.com/PassSu...31&lng=18.8995&loc=Unspecified&alt=308&tz=CET
Tu jest stronka która pokazuje kiedy można podziwiać ISS. Dziś, choć technicznie to jutro będzie kolejna okazja około godziny pierwszej. Dokładnie 0:52. Jak ktoś ma jakiś fajny teleskop to może warto rozłożyć w następnych dniach i poobserwować.

Jak młody byłem to leżałem na działce pol nocy i obserwowałem takie rzeczy, drogę mleczna i spadające gwiazdy
Tylko jeszcze wtedy netu nie było ;)

Kurde dzisiaj jest taka pełnia że masakra coś tam zobaczyć :P ale iss dosyć mocno świeci więc zaraz powinien się przelecieć po niebie :)

Ostatnia edycja:
Panowie, u kogo mogę zakupić takie blachy DIY do terminalów?

Ktoś się takim czymś zajmuje?

Ładne są też o nich myślałem ale ponad 66zł/szt x 2 to ponad 120 zł które wolę dołożyć do głośników albo zwrotki :)

Wersje z frontem 104 mm zawsze były droższe niż wersje z frontem 115 mm.

Powrót