• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

A do czego ci ta wiedza potrzebna?
Porównanie dwoch takich samych sztuk z jednego kompletu

Napisanie modelu było by ci przydatne jak bym spełnił warunki pomiaru takie jak producent
A teraz porównanie moich do producenta nie ma sensu

Z jednej partii to zwykle głośniki są równe. Ciekawe czy różniłyby się głośniki z różnych partii produkcyjnych.

A do czego ci ta wiedza potrzebna?
Porównanie dwoch takich samych sztuk z jednego kompletu

Napisanie modelu było by ci przydatne jak bym spełnił warunki pomiaru takie jak producent
A teraz porównanie moich do producenta nie ma sensu

No ale wiadomym jest że pomiar będzie inaczej wyglądać od tego fabrycznego i nie mówiłem nic o porównywaniu, co jest zresztą bez sensu.

Pytam z ciekawości skoro wrzucasz pomiary "czegoś" i oczekujesz reakcji. Skoro o reakcji mowa to chciałem napisać że super jak w tej cenie można liczyć na taką powtarzalność, ale ups... nie mogę tak napisać bo nie wiem co to za model, a w ofercie mają modele tanie i drogie.

W przypadku drogich modeli to powtarzalność powinna być "w cenie", ale jeśli to się tyczy tanich modeli to wtedy super bo powtarzalność z niska ceną nie zawsze idzie w parze.

Ostatnia edycja:
Najpierw chciałem abyście skomentowali roznice
Potem miał pojawić sie model

Tak Marian
Dokładnie te co napisałeś
Zmierzylem wczoraj 3 komplety

Ok 300 zł za używany głośnik. Do zasilenia mam 2 stare wzmaki co leżą i się kurzą/ jeden pójdzie jako monoblok do suba, a drugi na resztę audio.

U-dimention rm208L małe 8" do 10 L
Masz tez fajnego stx'a za ok 100zl idealny do 15L

I pewnie na Allegro jeszcze cos ciekawego sie znajdzie
Tylko nie bardzo mam czas zeby poszperać
Moze dan znajdzie chwile... on ma smykałkę do takich rzeczy

Pytanie do moderatorów. Napisałem z tydzień/dwa tyg temu ZZ na lampki. Wszystko było poprawnie zrobione i.... co było nie tak?

Juz patrzę

- - - - - aktualizacja - - - - -

A nie wiem co się stało, ze nikt nie zaakceptował
Juz jest zaakceptowane

Powrót