• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Podzielam zdanie Ravena chociaż jak widzę jego zwrotki to nie trzyma się wypowiedzi że wykresy nie grają :)

Ja też uważam, że wykresy nie grają, jak siadam do pomiarów, staram się zrobić płasko jak stół a potem zmiany korekty na słuch bez pomiarów, na koniec pomiar i widzimy co wychodzi :)

A Mitte, jak patrzę na jego wykres ( moich klonów i tych co miałem oryginalnych) no prawa grać dobrze nie ma, a gra i to naprawdę ciekawie z dobrą elektroniką jeszcze ciekawiej...

Ostatnia edycja:
Zbitka nie Zbitka, Sarkazm nie Sarkazm i tak wykresy nie grają :), Ba nawet całe Kolumny nie grają, nawet wzmacniacz i CD też nie gra :) .... Gra Cały Zestaw :)

Prawda jest taka, że wykres mówi nam na co zwracać uwagę w finalnym odsłuchu, nie ma tutaj potrzeby zgadywania.

Panie .3lite. Ja potrafię rozpoznać sarkazm.

Generalnie zwracałem się do gucio, ale jakoś tak wyszło, że napisałem w liczbie mnogiej :)

.3lite; Generalnie zwracałem się do [b napisał:
gucio[/b], ale jakoś tak wyszło, że napisałem w liczbie mnogiej :)

Z grzeczności wywalił posta w liczbie mnogiej :)

Zrozumiałem zrozumiałem, wszystko od pierwszego przecinka wypowiedzi kolegi Ravena, ale nie ważne, ja specyficzny człowiek jestem i czasem nie jestem rozumiany, przyzwyczaicie się mam nadzieję :) hehe

P.S

Tak to wygląda u mnie:

odległość 1m, 1/12 , bez ustawiania tak jak jest w pokoju ustawiona:

Mitte:

Wcale nawet tak jak jest źle nie wygląda ten wykres :) Myślałem że było gorzej ale wszystko kwestia skali :)

Ostatnia edycja:
Mój pomiar mogę Wam zaprezentować w skali w jakiej chcecie.
Wygładzane owszem były - 1/16 oktawy dla czytelności. Pomiar został wykonany w komorze bezechowej, przy okazji innych pomiarów :)
lklukasz - w jakiej skali życzysz sobie zaprezentować pomiary?

Ale spokojnie, to w ramach żartu a nie zarzutu do ciebie :)

Ale nie, właśnie masz rację, chociaż tak powinno wyglądać aby było coś widoczne:

P.S u mnie zwykły pokój nie komora bezechowa + w sąsiednim pokoju ktoś rozmawiał i był włączony TV, warunki spartańskie, a i tak wyszło znośnie moim zdaniem

Ostatnia edycja:
To wygląda jakby kompletnie brakowało zgrania fazowego, ale wooferek fajny bez przysłowiowych "dzwonów" :D

To je Totem .... Tego nie ogarniesz :flapper:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Mój pomiar mogę Wam zaprezentować w skali w jakiej chcecie.
Wygładzane owszem były - 1/16 oktawy dla czytelności. Pomiar został wykonany w komorze bezechowej, przy okazji innych pomiarów :)
lklukasz - w jakiej skali życzysz sobie zaprezentować pomiary?

Powiedz tylko czy Twoja wersja to 4R czy 8R była ?

To skąd fenomen tych kolumn sie pytam?

Dlaczego podobają sie tak dużej ilości osób?

HeHe, no powiem Ci że czasem zaglądają do mnie "osłuchani" i zdziwienie ich bierze jeszcze jak dowiedzą się że to głośniki Polskiego Tonsila (podaje zawsze szacunkowe koszta ok 500zł), ale one tak naprawdę jakieś super hiper nie są, rzekł bym poprawne a urzekają swoimi wymiarami chyba najbardziej, pokój mam spory a dają radę naprawdę, Ja się bawiłem nimi dość ostro jeżeli chodzi o elementy i kable ( nie śmiać się i nie oceniać proszę) to było dla zabawy doświadczalnie, co uzyskałem co się dowiedziałem to moje :)

Ale czy to fenomen, po prostu znana firma je wypuściła i chyba całe to zamieszanie stąd, dodatkowo że na Tonsilu to w PL już kultowy produkt się zrobił :)

Trzeba ich posłuchać w dobrym ustawieniu, z dobrą elektroniką i samemu ocenić tak naprawdę ...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Bo duzo osob nie wie jak brzmi dobry dzwiek.

Ten GDN to akurat fajny głośnik do takich małych monitorków, GDWK jak to każde GDWK - przemilczmy :)

Ostatnia edycja:
Powrót