• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Panowie, czy frezarką ręczną jestem w stanie wyciąć rowek (przelotowy, po całej grubości) w stali ? Stal zwykła czarna, grubość 4-5mm. Oczywiście przy użyciu frezu do stali. Na pierwszy rzut oka w naszych frezarkach są zbyt duże obroty. Próbował ktoś ?

Alternatywnie mogę zrobić to szlifierką kątową ale precyzja średnia. Laser / plazma raczej odpadają, za małe zlecenie, za dużo z tym było by zachodu.

frezowalem stal przypadkiem - wkrety w subach
obawiam sie ze mocno by rzucalo nasza frezarka podczas takiego frezowania :/

ale ostatnio robilem szablonik do szlifierki katowej i ladnie rowno cialem blaszki! ;)

szablon wygladal tak:
kawalek deski i do niej przykrecona szlifierka (w srubke na raczke)
szlifierka zblokowana zeby nie obracala sie ba boki
do deski od spodu dokrecony/doklejony kolejny kawalek deski jako prowadnica rownolegla do tarczy.
calosc porusza sie slizgowo po powierzchni blaszki ;)

w taki sposob cialem blache na rowne idealne paski ;)

No pamiętam, pisałeś gdzieś że frezem globusa niezauważalnie wyciąłeś wkręty czarne zdaje się.

OK, trzeba będzie pokombinować z kątówką. Masz może Pawle jakąś fotkę\inspirację tego JIG'a ?

Panowie, nie wiecie co to za falowód? jakiej firmy i gdzie taki dostać ?

Tak mi monacora przypomina ale pewności nie mam

Ostatnia edycja:
Widziałem... jak to zobaczyłem to pomyślałem sobie "do czego to doszło...".
Będąc niedoświadczonym nastolatkiem nie mając dostępu do internetu, pewnie bym się tym jarał, ale teraz... tragedia.

Ostatnie wieże do głośnego grania robione z sensem, to były wieże pokroju Sony HCD-XB800AV i jej starsze modele takie jak Sony LBT XB66.
JVC też próbowało zrobić coś podobnego, np. HX-Z3R.
Potem niektórzy poszli w jakość a inni w ilość głośników na froncie.

Powrót