• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Dziś na "Chemiku" (to taki stadion w Bydgoszczy na którym w niedziele jest giełda różności), zakupiłem płytę Franka Sinatry "Frank Sinatra Duets" za jedyne 15zł :biggrin: stan płyty igła.

0724382806721.jpg

Gość miał sporo znanych pozycji, takich jak Dire Straits, Erica claptona, Diane Krall czy też Nohre Jones.

Gość obok miał metalowe płyty CD oraz winyle.

Na takich giełdach można naprawdę fajne płytki kupić :)

Ładna afera z zespołem Decapitated co nie?

http://heavyrock.pl/czlonkowie-deca...y-gwalt-przeczytaj-zeznania-kobiet-i-zespolu/

Ciekawe kiedy sprawa się wyjaśni...

Jako że często jestem technicznym na koncertach, widuję różne sytuacje i w większości biorą w nich udział muzycy z zagranicy (nie z racji multury a dlatego ze potem ciężko ich namierzyć jeśli coś odwalą), oraz w większości dziewczyny same wchodzą do łazienki, nie trzeba ich szarpać.

Ostatnia edycja:
Panowie, w końcu kupiłem współczesny telewizor 55' i mam ochotę podłączyć tv do wzmacniacza stereo (diy wiec optycznego in brak).
Z tyłu mam gniazdo "optical digital autio out" rozumiem że potrzebuje przetwornika dac ? w takim razie co potrzebuje żeby to zagrało ?? na razie potrzebuje coś taniego powiedzmy +/-200zł ? da sie coś kupić z takim budżetem ?

Panowie, w końcu kupiłem współczesny telewizor 55' i mam ochotę podłączyć tv do wzmacniacza stereo (diy wiec optycznego in brak).
Z tyłu mam gniazdo "optical digital autio out" rozumiem że potrzebuje przetwornika dac ? w takim razie co potrzebuje żeby to zagrało ?? na razie potrzebuje coś taniego powiedzmy +/-200zł ? da sie coś kupić z takim budżetem ?
Niedawno przerabiałem podobny problem i kupiłem takie urządzenie http://allegro.pl/konwerter-dac-coa...?reco_id=f405bc76-5003-11e7-87c8-d89d675b0cc8
Działa bez problemu a koszt niewielki.

Też mam taki, do tv jest ok, miałem wcześniej dacmagic ca i po prostu z tv szału nie ma więc nie ma co szaleć z takim przeteornikiem

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

tak myslalem :/
ja znalazlem tylko regulacje glosnosci wyjscia sluchawkowego. ale tak gleboko schowane ze szkoda zachodu

Takie pytanko mam. Ile kosztuje wykonanie skrzynek pod głośniki. Proste monitorki? Szukam jakiegoś prostego, grającego dobrym basem projektu o wymiarach maks 30L

Niby mam u siebie bricomarche, ale tam dociąć jakiś MDF to chyba trzeba samemu coś dowieść...

tak myslalem :/
ja znalazlem tylko regulacje glosnosci wyjscia sluchawkowego. ale tak gleboko schowane ze szkoda zachodu
Ps.
LG pozwala na regulację głośności wyjścia optycznego pilotem od TV tylko wtedy jeśli wykryje urządzenie obsługujące LG SYNC. Np. KD lub soundbar od LG.

Ile kosztuje wykonanie skrzynek pod głośniki. Proste monitorki?

To zależy kto je robi i jak mają być wykończone.
30L (wymiary zewnętrzne) to taki standardowy monitor na głośniku 6,5".
Myślę że jakieś 700zł na pewno, bo same materiały to jakieś 300zł min.
Marko3T może wykona takie monitory.

Ostatnia edycja:
Powrót