• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Ministrowie obrony
063a5bc3eeeb787c8e06dc165312b54c.jpg

I jak tam Panowie?
Dłonie całe?
Wątroba nadal pracuje?
Sprzęt grający przeżył? :D

Kompleksowy serwis wzmacniacza Pioneer SA-9500, sprzet pomimo 43 lat ma kondensatory zachowane w bdb stanie, jak zwykle w sprzecie w tym wieku najwiekszymi bolączkami były trzeszczace i niekontaktujace elementy takie jak potencjometry i przelaczniki, jedyna sluszna metoda to rozebranie i wyczyszczenie, jakiekolwiek pryskanie preparatami przynosi poprawe tylko na chwile, zresztą i ten był przez poprzedni serwis wypsikany.

Wczoraj własnie sie dowiedziałem ale myślałem że tylko intel ma problemy...
chciałem coffee lakea, ale rayzen chyba nie ma tego błędu ?

Odkryto błąd w architekturze procków przedewszystkim Intela od 2010r wszytkie procki... Już wprowadzaja patche w systemach operacyjnych żeby przebudować cały kernel. Będą działąły ale zwolnią nawet do 63% zależne od procesu...

Jeżeli ktoś wymyśli wirusa który pozwoli się wstrzelić do jądra procesora, to będzie mógł odczytywać twoje dane. Czyli od haseł poczty po transakcje bankowe. Przeje...ne.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

No to lipa trochę jest.
Wszystko spoko tylko skąd teraz dobry procesor wziąć?
Trzeba stary komputer z przed 2010r uruchamiać.

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o intela to trzeba czekać na nową generacje... w AMD nie wszystki modele maja problem. Więc wchodzi w gre przesiadka na AMD...

Hehe, a C2D w starym Latitude ma się dobrze, rok 2008 więc obaw raczej nie ma, także w tej sytuacji mogę spokojnie zostać przy Intelu.

Po co brać intela, skoro można kupić droższe i wolniejsze amd? jak składać to na bieżących modelach...

Hehe, a C2D w starym Latitude ma się dobrze, rok 2008 więc obaw raczej nie ma, także w tej sytuacji mogę spokojnie zostać przy Intelu.

Every Intel processor which implements out-of-order execution is potentially affected, which is effectively every processor since 1995

Więc nie byłbym taki pewny co do C2D.

Powrót