• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Absurdalna cena ma chyba zniechęcić do zajrzenia do środka. Kto wyłoży pięć koła na rozłupanie drewnianego klocka? Bezinwazyjnie można zorientować się co jest w środku mierząc impedancję tego czegoś.

I jak tu nie zgodzić się z tym opisem:
"Według radykalnych antyaudiofili sytuacja wygląda następująco: audiofile to grupa dziwaków obsługiwana przez grupy oszustów produkujących i sprzedających sprzęt audiofilski czyli innymi słowy sprzęt bezsensownie drogi, a w funkcjonowaniu tego rynku pomaga audiofilska prasa służąca branżowym interesom i publikująca opisy nieistniejących różnic brzmieniowych aby zachęcać do zakupów klientów podatnych na manipulacje."

Źródło: https://www.hifi.pl/porady/terminologia-audiofil.php

Ja myślę, że to jakiś filtr dolnoprzepustowy, ale ustawiony dość wysoko, pewnie na ponad akustycznej. Jeśli mam rację, to zmierzenie tego zwykłym sprzętem pomiarowym raczej nie wchodzi w grę :)

Powrót