• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Ciekawe co na to Buchard i masa innych producentów, którzy je używali? SS czy Seas dają jednak większa pewność dostępności swoich produktów, a seria Classic jakoś nie chce wymrzeć mimo pojawiających się nowości wielu producentów.

Ciekawe czy podobny los spotka MFC, swoją drogą z tego co pamiętam podobnie było w przypadku Wavecora i pewne popularne modele stawały się coraz trudniej dostępne...

Wpadna tez nowe glosniki textreme, kopulka sredniotonowa i kto wie co tam jeszcze :)
d7e85b169d7e8f479e90d5d631853569.jpg

945f1acd3ade03ed07f084889abd9414.jpg
dca5817fb1f3891e06f4d88b286f7205.jpg

Kopułki średniotoniwej 50mm brakowało. Tylko, że w sprzedaży pojawi się pewnie najwcześniej za rok.
Scan za swoją politykę cenową ma u mnie bana na najbliższe 5 lat [emoji39]

Mnie ciekawi porównanie mocy znamionowej poprzedniej i tej wersji - 150W vs 350W:
1) https://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/32w-4878t01.pdf
2) https://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/32w-4878t11.pdf
Ta sama cewka, o tej samej średnicy, tej samej wysokości nawoju, tej samej ilości warstw, ta sama wysokość nabiegunnika, ten sam system chłodzenia, a różnica w nocy znamionowej ponad 2-krotna. Inny jest tylko układ magnetyczny, bo nowy głośnik ma dodatkowy pierścień ferrytowy. Widać to on robi te 200W różnicy. Cuda! :-).

PS. Parametry TS mają niewielki wpływ na to, jak głośnik gra.

Damian pamiętasz jak dawno temu rozmawialiśmy o SBA i braku kopułkowych średniaków w ich ofercie?
945f1acd3ade03ed07f084889abd9414.jpg

Pamiętam. Do zabawy można wziąć, ale jeśli faktycznie chcesz, z jakichś powodów, iść w kopułkę na średnicę, to idź w ATC 75mm.

Też jestem ciekaw takiej kopułki. Ciekawy jestem ile będzie kosztować i jak sb ją wypozycjonuje w swojej polityce cenowej. Zresztą znając szybkość wprowadzania przez sb nowych głośników to jeszcze trochę mnie :p .

Gdzies wyczytalem ze nowe glosniki maja sie pojawic w sprzedazy za 4 miesiace, zobaczymy ile w tym prawdy.
Btw Ta kopulka to ponoc satori.

Powrót