• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Już dawno nauczyłem się, żeby nie dziadować za bardzo :) Myślałem o Osram, Philips, Ledlumen. Jutro podjadę do jakiegoś marketu, pooglądam co jak świeci. Przy okazji kupię płyty do obudów :D

Trzeba trafić na te do których chińczyk się przyłożył, jeśli już masz zamiar kupować to bierz z diodami smd więcej można zmieścić i bardziej rozproszone światło. ;)

Ja mam w pokoju 3 sztuki Kanluxa, każda po 3W. O TAKIE. Widno jak cholera ;p Gwarancji 2 lata jeśli się dobrze orientuję. Płaciłem jakoś po 22zł.

Nie polecam kupować w marketach
Maja ceny x3 w porównaniu do sklepów internetowych

Co ważne to, żeby świeciły światłem ciepłym białym

Z tego co ostatnio zauważyłem to chyba obie strony gadały o czym innym wtedy, PM pisał o niższym zejściu basu przy użyciu większej ilości przetworników (co jest logiczne) i mniejszych zniekształceniach wynikających z pracy na mniejszej mocy (?) a reszta o jakości tego basu wynikającej z użytych low-end Tonsilów (osobiście dla mnie też lipnie grają).

Przynajmniej tak mi się teraz wydaje.

Z tego co ostatnio zauważyłem to chyba obie strony gadały o czym innym wtedy, PM pisał o niższym zejściu basu przy użyciu większej ilości przetworników (co jest logiczne) i mniejszych zniekształceniach wynikających z pracy na mniejszej mocy (?) a reszta o jakości tego basu wynikającej z użytych low-end Tonsilów (osobiście dla mnie też lipnie grają).

Przynajmniej tak mi się teraz wydaje.

No tak mniej wiecej o to chodzilo :) Niestety koledzy wierza w jakies ponadnaturalne wlasciwosci glosnikow za 800zl, a przy generowaniu spl na basie liczy sie po prostu ilosc przepompowanego powietrza. Dlatego 8 slabych glosnikow Tonsila, da mniejsze znieksztalcenia na basie i wiekszy spl niz dwa revelatory tej samej wielkosci. Dziwie sie, ze ten temat wywolal takie poruszenie, bo to powinny byc sprawy raczej oczywiste, szczegolnie badz co badz dla doswiadczonych userow :)

Oczywiście, lecz gdy bierzemy też (lub tylko) aspekt jakościowy, to już inna sprawa i raczej porównywać Tonsila z głośnikami za 800zł nie można.

Marian, jakich parametrow uzylbys do scharakteryzowania dobrej jakosci basu? Jakie paramtery glosnika decyduja o dobrym basie, dobrej jakosci. Zalozmy, ze 4 glosniki roznych marki, daja w tej samej obudowie zamknietej, taka same pasmo. Np qtc 0,7 i f3 50hz.

Kierujac sie tylko pomiarami i danymi, ktory moglbys wskazac za najlepszy? Bez odsluchu.

Powrót