• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Miał ktoś tak, że do MDFu klej słabo trzymał? Wprawdzie użyłem przeterminowanego, ale z wiórówką nie było problemu, teraz muszę poprawiać...

Chyba coś do wykładzin, a przeterminowany kilka lat... No nic wiórówka wydawała się na nim trzymać, MDF niezbyt...

Chodziło o to czy wodny czy na bazie rozpuszczalnikow?
Ale to dziwne, ze na jednym materiale trzyma na innym nie.

Poza tym jest bardzo stary. Kup puszkę butaprenu

Nie na temat...
acha bo źle mi frezy wyszły i zamówiłem dwa kawałki i wziąłem dla odmiany czarny śrubka od cyrkla mi się poluzowała i takie jajo mi wyszło aż tak nie widać ale diabeł tkwi w szczegółach

Diabeł faktycznie tkwi w szczegółach... W gramatyce, w interpunkcji... ;)

Chodziło o to czy wodny czy na bazie rozpuszczalnikow?
Ale to dziwne, ze na jednym materiale trzyma na innym nie.

Poza tym jest bardzo stary. Kup puszkę butaprenu

Z klejeniem forniru właśnie miałem zamiar użyć butaprenu, ale to były połączenia płyta-płyta, klej wodny.

Czyli do takich połączeń też butapren?

z3wmmhqdm5v0hx9l809k_1387649129.jpg
[/url]

...kupiłem dziś audiofilskie podkładki tłumiące drgania , będzie testowane....

---------- Post dodany o 19:13 ---------- Poprzedni post o 19:07 ----------

vkg52hvtuwt0v4b9624l_1387649457.jpg

....i znalazłem w sieci niedrogie panele absorbcyjne ,dostępne ogromne spektrum kolorystyczne ......

Najzabawniejsze jest to, że niektórzy inwestują w drogie akcesoria voodoo-audio, kable sieciowe po 500 zł za metr, wymieniają kondensatory, a potem z wielkim zadowoleniem słuchają skopanych płyt z loudnes war, gdzie przester goni przester.
A podkładki pod gramofon lub CD nie są głupie jak nie kosztują dużo. Eustachy ile dałeś za swoje?

Ostatnia edycja:
DTC-57ES zakupiony zobaczymy jak to zagra w roli DAC'a
Dotarł cały i zdrowy, wizualnie igiełka, technicznie igiełka, boczki mogły by być w lepszym stanie ale w/e, pilot oryginalny, dźwięk...bajka, zdecydowanie lepsze rozwiązanie DAC+CD z łatwo dostępnym laserem niż drogie klocki w stylu CDP x555ES

....15 zeta...

---------- Post dodany o 00:23 ---------- Poprzedni post o 00:18 ----------

...teraz w innej beczki....

2aru3aqe.jpg

Ostatnia edycja:
Na koncertach sprawdzają się chusteczki higieniczne jako podkładki pod gramofon :thumbup:

Pany, z czym połączyć Usher 8848p? Zastanawiam się nad Wavecor 30mm albo Vifa Ne25. Jak widzicie cena do 150zł/sztuka. Coś polecicie?

Powrót