• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Oba fajne
Zalezy jaki profil gry wolisz

Jeśli lekko ocieplony z duża ilością powietrza to wavecor
Jeśli bliżej ci do szczegółu ss'a to vifa

---------- Post dodany o 22:27 ---------- Poprzedni post o 22:26 ----------

Jeśli wolisz odgrywanie średnicy z tweetera to wavecor
Jeśli z woofera to vifa

Vify nie potniesz tak nisko jak wavecora

To nie będą kolumny dla mnie, więc szczegółami grania nie musimy się specjalnie zajmować, ale bardziej widzę Wavecora z uwagi na możliwy niższy podział (tego Ushera trzeba chyba poniżej 2,5kHz chlasnąć). Zatem który dokładnie? 07, 08, 10?

lklukasz a co byś powiedział na połączenie Seas-a T25CF002 z CA18RNX? Myślę o modyfikacji moich kolumn, ale niestety budżet jest zbyt mały żeby poszaleć na całego. Na parkę nowych tweeterów kasa jest :)

Jeśli niski podział to 8om z ff
Jeśli w okolicach 2,5kHz to 07 bedzie ok ( 8om bez ff)

---------- Post dodany o 22:40 ---------- Poprzedni post o 22:40 ----------

lklukasz a co byś powiedział na połączenie Seas-a T25CF002 z CA18RNX? Myślę o modyfikacji moich kolumn, ale niestety budżet jest zbyt mały żeby poszaleć na całego. Na parkę nowych tweeterów kasa jest
Do tego wziął bym wstęge founteka :)

To woofer raczej stawiający na dobre przetwarzanie średnich Tonow
Szukałbym czegoś z SS
A moze aluminiowa vifa ne?

Zamówilem nową baterie do galaxy Note (N7000), czekałem 2 tygodnie. Dziś przyszła paczka. Patrzę... a tam ładnie i dokładnie opisane pudełko, a w środku....

wyav1xyki4qf7h3mkxj9_1387790650.jpg

....bateria i klapka do Galaxy S3 >:(

Ostatnia edycja:
Placilem karta, a nie chce mi się bawić w jakieś reklamacje. Zamówie druga u innego sprzedawcy i poprosze o sprawdzenie przed wysylka, a ta sprzedam.
Pewnie jakiśbiedny chinczyk robił nadgodziny i źle zapakowal kilka kontenerów...

Ostatnia edycja:
Jakościowo ok. Dostałem właśnie maila od sprzedawcy, może dostanę taniej nową baterię, czy coś/ zawsze można specjalnie kupić nowy telefon żeby pasował do baterii jako prezent :D

Maile od GLS, że paczka została pobrana itp. docierają z kilkudniowym opóźnieniem.
Te święta... :biggrin:

Zakupiłem sztuczny śnieg, jakiś głośnik na szybie się pojawi :thumbup:

Świąteczne DIY, lampki nie świeciły, testera akurat nie miałem, no to 741, 4 rezystory, bateria, słuchawka telefoniczna i do roboty, wykrycie spalonej lampki nie było problemem.
Jak ktoś nie wie jak zrobić, to mogę podzielić się schematem.

:thumbup:

Jutro będą płatki śniegu.. ale to już na tekturze, bo te katalogi audio to cienkie są :p

---------- Post dodany o 20:59 ---------- Poprzedni post o 20:59 ----------

Dopiero jak psiknąłem to się zorientowałem że zapomniałem mu szalika wyciąć :D

Powrót