Panowie niestety, ale im więcej będzie się rozmawiać o tego typu ludziach i rozsyłać filmiki dalej i dalej, choćby tylko po to żeby się pośmiać, to coraz bardziej będzie się to odwracało przeciwko nam. Liczba wyświetleń rośnie, czyli jest popyt a jak jest popyt to jest i podaż.
Ja jeszcze młody jestem, ale pamiętam czas kiedy w TV można było zobaczyć coś ciekawego, czy to film, czy dokument, wydarzenia sportowe były transmitowane w dosyć szerokim zakresie. A dzisiaj ? 15-ta czy któraś tam edycja tańca z gwiazdami, gdzie po przeczytaniu na jakimś portalu kto będzie tańczył, nie wiedziałem kto jest gwiazdą, a kto tancerzem. Miliony ogłupiających seriali, ustawianych talent show i żenująca telewizja śniadaniowa zapraszająca "9letniego rapera" itd itp. No i połowa czasu antenowego w reklamach. A w między czasie trwają IO dla niepełnosprawnych i wypadałoby aby publiczna telewizja zrobiła jakieś transmisje. Nie dość że tym ludziom się to należy, to być może taka transmisja pomogła by innym niepełnosprawnym nabrać wiary w siebie i uwierzyć, że też mogą coś w życiu osiągnąć.
Kubę W. uważałem za inteligentnego gościa, który raczej obroni się przed robieniem show i zapraszaniem ludzi znanych z tego, że są znani. Jak widać mocno się pomyliłem, żeby zdobyć odbiorcę każdy się zeszmaci. Szkoda, że przyciąga się takim czymś tylko tą mało inteligentną część, która łasa jest na wszelkiego rodzaju afery i sezonowe sławy...ale z drugiej strony takimi łatwo manipulować a o to w tym wszystkim chodzi.
Od 3 lat nie mam dostępu do TV i jak na weekend wracam do rodziców to nie mogę wysiedzieć 10 min...może to i dobrze