• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Została w nim spożytkowana cała wiedza i doświadczenie firmy Ear Stream zebrane na przestrzeni kilku lat, począwszy od modelu wzmacniacza słuchawkowego Moonlight, a następnie Black Pearl i Headonic. Ponadto w Sonic Pearl zastosowaliśmy najświeższe opracowania dotyczące układów zasilaczy liniowych. Pozwoliły one uzyskać nowy pułap jakości dźwięku, w niejednym aspekcie stanowiący punkt odniesienia dla konkurencji.

Jeśli katalogowa aplikacja stabilizatora to punkt odniesienia dla konkurencji Hi-Endowego wzmacniacza sluchawkowego to ja nie mam wiecej pytan, a raczej 6 tysiecy za wzmacniacz sluchawkowy to kwalifikuje sie pod hi-end? wszak niektorych caly system z pelnoprawnymi kolumnami i mocnymi wzmacniaczami kosztuje znacznie mniej, w tym i moj zestaw.

Pogromco mozesz odniesc sie do tego zasilacza?
Chociaz jak sie zastanowic to na kazdym kroku producenci, ludzie od marketingu, reklam robia z ludzi idiotów

Eee tam przynajmniej nudno nie ma. Piątkowy wieczór, mięśnie dochodzą do siebie, zimne piwo w ręce to można sobie popitolić głupoty ;)

Ja tego wzmacniacza nie slyszalem, wiec sie nie wypowiadam o jego dzwieku i mozliwosciach technicznych. Widze, ze jednak inni juz go slyszeli i znaja prawdziwa wartosc tego sprzetu.

Ja tego wzmacniacza nie slyszalem, wiec sie nie wypowiadam o jego dzwieku i mozliwosciach technicznych. Widze, ze jednak inni juz go slyszeli i znaja prawdziwa wartosc tego sprzetu.

Nie wiem. Może to wynika z faktu, że inni liznęli trochę elektroniki i mogą się na temat samego układu wypowiadać?

Byc moze. Ja nie ukrywam swojej slabej wiedzy z zakresu elektroniki. Nie zmienia to faktu, ze nikt z tu obecnych nie sluchal urzadzenia o jakim mowa.

Chocby gralo jak wzmacniacz za 2x wieksza kwote to nie kupilbym tego wiedzac jak jest wykonane, czy jestem wyjatkiem z takim mysleniem? nie wiem

- - - - - aktualizacja - - - - -

Kupujesz auto, ogladasz, jezdzisz wszystko gra, wyglada jak nowka z salonu wszystko idealnie, idealnie sie prowadzi, nie ma problemow z silnikiem itp
jestes zdecydowany kupic, czy decyzji tej nie zmieni fakt ze auto zaliczylo w przeszlosci poteznego dzwona tak ze silnik znalazl sie za linia przegrody i obecnie jest wyklepany przez polskich cwaniaczkow i jest poskladany z elementow pochodzacych z 10 aut (tens am model)?

Kupujesz auto, ogladasz, jezdzisz wszystko gra, wyglada jak nowka z salonu wszystko idealnie, idealnie sie prowadzi, nie ma problemow z silnikiem itp
jestes zdecydowany kupic, czy decyzji tej nie zmieni fakt ze auto zaliczylo w przeszlosci poteznego dzwona tak ze silnik znalazl sie za linia przegrody i obecnie jest wyklepany przez polskich cwaniaczkow i jest poskladany z elementow pochodzacych z 10 aut (tens am model)?

Zupelnie nietrafione porownanie.

Panowie, w tym teście czasem nie było podniecenia się "wzmacniaczem" słuchawkowym w tym urządzeniu?

Przyjrzałem się zdjęciom. Jeśli dobrze widzę, to sygnał z wejść RCA idzie prosto na wyjście jack, a z tego wyjścia sygnał idzie do buforów przez dwa rezystory, po nich jest potencjometr i na wyjście liniowe. Inaczej mówiąc, sygnał z wejść RCA wchodzi od razu na wyjście jack, po drodze są tylko dwa rezystory po 100R.

Ostatnia edycja:
Popatrz jeszcze raz, kabelki lecące od wyjścia słuchawkowego do gniazd RCA to PRE OUT... cokolwiek w tej konstrukcji to znaczy :)

A faktycznie, w głowie mi się pomieszało, że to wejściowe RCA :P

Jak chwilka będzie to spróbuję przyjrzeć się temu jeszcze raz, może schemat narysuję.

No chyba raczej o tym. Podniosly sie glosy, ze z tym co jest w srodku nie moze dobrze grac, a cena jest wyssana z palca. Nie piszemy o recennzjach w gazecie.

Nikt nie napisał że to nie może dobrze grać, ani nie wspomniał o brzmieniu. Wykonanie zostało zalane krytyką, jakość wykonania budzi obawy co do samego działania wzmacniacza ot co. Osoba która ma pojęcie o elektronice na poziomie średnim stwierdzi że cena jest wyssana z palca nie sprawdzając nawet jakie są użyte podzespoły bo to nie istotne na tym etapie (nie ta skala cenowa - nie ma tak drogich elementów które by zadecydowały w tej konfiguracji o wysokości ceny). Bezpośrednio nie mówimy o recenzjach w gazetach ale produkt tutaj omawiany JEST recenzowany w gazecie więc choć trochę o samej formie publikacji w tego typu czasopismach trzeba wspomnieć bo ma to znaczenie. Skoro sam przyznałeś, że posiadana wiedza z zakresu elektroniki jest słaba, nie słyszaleś produktu jak reszta, to możemy pogadać jedynie o aspektach ekonomicznych i działania rynku audio, czyli kto kogo i w jaki sposób w ch...ja robi.

Ostatnia edycja:
Mnie interesuje to jaki dzwiek dostaje klient za okreslona cene. Wy juz oceniliscie dzwiek tego urzadzenia w oparciu o jego elementy i sposob montazu.

Może inaczej.

Jeśli stwierdzisz, że podoba ci się dźwięk z tego przedwzmacniacza, to gwarantuję ci, że będziesz w stanie złożyć taki sam układ za kilka PLN. Tylko czy wtedy, jak będziesz znał cenę, to czy ten układ nie straci na wartości? Nie będzie już HI-END'em? Jednak nie będziesz chciał go już słuchać?

Ostatnia edycja:
"głośniki z szerokim zawieszeniem nie są OK!
należy o tym pamiętać, że resory "grają"
Proporcja powierzchni drgającej sztywnej membrany do reszty drgającej "szmaty" górnego zawieszenia nie jest ciekawa.
To zawieszenie generuje ogromną ilość zniekształceń.

p.s. pisał o tym kiedyś misiomor.
Potwierdzają to także pomiary
a nawet odsłuchy"

Czyli Wavecory nie mają prawa grac dobrze :)

Powrót