• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Przeczytajcie komentarze "znawców" akustyki i sprzętu audio
Zrobienie akustyki w pokoju i zakup monitorów studyjnych, które zagrają takie częstotliwości to kilkanaście do kilkudziesięciu tysięcy złotych.Nawet w kinach nie mają takiej akustyki, żeby czysto zagrać 1-20hZ.Także fakty faktami, p*********e p*********em.Pozdrawiam.

Ten mi się podoba ;)

Panowie, chyba już pytałem o kolce do suba, ale zapytam jeszcze raz :)
Gdzie można kupić jakieś wyższe, tak żeby miały przynajmniej 50mm?

Mogą być nawet DIY jeśli ktoś takowe robi.

Znalazłem idealne dla Ciebie ale cena chyba dorówna samemu subwooferowi http://audiofast.pl/main.asp?idm=30&ids=238&idsu=1287&wersja=0
Za to tutj http://audiovideomax.pl/akcesoria-kolumnowe/kolce-nozki/c,8980,1 można kupić tanio kolce ok. 26 - 28mm + krążki pod kolce 15mm i prawie wychodzimy na 50 mm.

Może po prostu zastosować najdłuższe z tych kolców i dotoczyć gdzieś krążki z nawiertem na kolec o wysokości ok. 3 cm.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jak chcesz to kup walek z alu
Stal chyba była by lepszym materiałem.

Ostatnia edycja:
Po accutonach myślałem właśnie że LuSzTi, ale patrząc na resztę projektów to raczej nikt z forum :)

Pewnie już był na forum pod jakimś magicznym nickiem i oczerniał konkurencje :)
Coś mi te tonsile też znajome :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Doskonale rozumiem znak wodny ale ktoś tutaj pojechał za ostro bo połowa zdjęcia to logo :)

co za przetworniki powkładali
Dayton Audio po wielkości chyba model ND105 ( bardzo fajny głośnik ) ale może to być też Aura to bliżniacze głośniki i szerokopasmówka TB W1.
ND105 Fajnie Mi się zgrywał z małymi kopułkami ale z około 80dB 1 calową szerokopasmówką ??

Ostatnia edycja:
Ja bym stawiał na Dayton Audio ND91-8 bo piszą o 3 calowym głośniku lub jeszcze dokładniej, wzorując się po obrazku z widocznym dolnym resorem na ND65-4

Trochę z innej beczki,
na forum znalazłem jeden projekt kolumn do kina domowego na Daytonach i Seasie Yoshiego. Czy możecie polecić coś podobnego z gotowych projektów (bez suba)? Zestaw ma być tylko do kina. Nie ukrywam, że szukam czegoś o bardzo dobrym stosunku ceny do jakości. Może ma ktoś jakąś opinię na temat zestawu Yoshiego? Może w takiej cenie nie da się nic lepszego zrobić?

Nie ukrywam, że szukam czegoś o bardzo dobrym stosunku ceny do jakości. Może ma ktoś jakąś opinię na temat zestawu Yoshiego? Może w takiej cenie nie da się nic lepszego zrobić?

Raczej wszystkie mają dobry stosunek jakość - cena.
W tej samej cenie możesz uzyskać inny dźwięk stosując inne głośniki... jakość w stosunku do ceny będzie taka sama.
Im więcej dasz za głośniki, tym lepiej będą grały.

Powrót