• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Czyli w Twoim przypadku szerokość nominalna to 8mm, na kabel od 6-12mm średnicy zewętrznej łącznie z izolacją?
I tu mowa jest o średnicy całego kabla a nie jego grubości drutu w środku?
Jeśli tak to tutaj jest opisane dobrze, bo w przypadku oplotu który zalinkowałem wyżej, jest opis "kwadrat", a z izolacją jest przecież więcej i trzeba wziąć to pod uwagę.
Ten "kwadrat" jest po prostu mylący.

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak. Opisują to w ten sposób:
"Suitable for diameter of 6 to 12mm cable."
PROCAB LS25 ma średnicę zew. ~9mm. Wszystko pasowało bdb.
Jak nie jesteś pewny jak uwzględnić średnicę kabla bez izolacji, to wyślij do nich wiadomość. Z reguły odpisują bardzo sprawnie.

Polecicie mi dobrze nagraną cięższą muzykę ? Czego się nie tknąłem z tego typu brzmień to było przeciętnie lub słabo.

Np. Hammer Fall - Legacy Og Kings
Gitary wypuszczone, specyficzna perkusja, lekko schowany bas.
Płyta może zdawać się za bardzo jaskrawa, ale dzięki temu słychać wyraźnie stopę.

faq_tweeter_placement_18.jpg

Wyjaśni mi to ktoś :)???

Powinni jeszcze pokazać zdjęcia: : Rok po zimie ;)
Ciekawe jak długo takie głośniki przetrwały w tym miejscu, choć zdaje mi się że była fota z maskownicami :)

Pytanie do moderatorów. Jest jakaś opcja na podklejenie tematu z poradnikami do I-AMPa oraz tematu Borysa z i-ampem? Poradniki są kompletne, będę dodawać z czasem nowe poradniki do nowych OPS/IPS, fajnie by było jakby to nie zginęło :)

Powrót