• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Ze starymi można jeszcze kombinować. Te nowe jak nam pozwolily zakładać a było to 10 lat temu to już nam koleś mówił że nie da się i że licznik zapisuje sobie każde grzebanie przy nim jak kiedyś np zamianę faz i inne okladania magnesami. Później przy odczycie zdalnym wysyła ładnie podsumowanie a kara później ładnie leci. Stare choć duże miały swoje plusy ;)

kazde grzebanie w nowym jest rejestrowane, takze lepiej zostawic go w spokoju :) wracajac do starych i magnesu - niekiedy bylo tak, ze po zdjeciu jego licznik szybciej nabijal, takze rowniez nie polecam zabaw :)

U Pawła to będzie podlicznik do rozliczeń z właścicielka
Zakład energetyczny nic do tego nie ma byle zgodnie ze sztuką wykonać instalacje

Wsadź jeszcze różnicowoprądowy (z większym prądem upływu?)koszt niewielki, a licho nie śpi.
no wlasnioe nie takie tanie. doloze z czasem bo i tak juz nie malo kasy poszlo...
a przyda sie jedynie do tych urzadzen, ktore sa juz w garazu. stara pilarka niewiadomego pochodzenia.

Nie na temat...
Są takie miejsca, gdzie ZE dalej montuje takie - jakości prądu w sieci nie wytrzymują nowoczesne :biggrin:

no wlasnioe nie takie tanie. doloze z czasem bo i tak juz nie malo kasy poszlo...
Życie wyceniasz na 100zł? Czekin dobrze mówi, z prądem nie ma żartów, zwłaszcza przy takim starym sprzęcie. Mi kiedyś różnicówka życie uratowała (właśnie przy remoncie). I tak robisz, najwyżej poczekaj miesiąc czasu, za jakiś czas nie będzie Ci się chciało ;)

Nie na temat...
Panowie nie macie wrażenia, że z "Budowanie na ekranie" robię się trochę śmietnik z dyskusjami na milion tematów?

Tylko ciekawe czy nie będzie z nimi teraz problemów. Jak ktoś będzie coś kupować, to niech wrzuci info o realizacji zamówienia. Przyda się innym pewnie :)

Nie na temat...
Hm nie wydaje mi się, komentowane są bieżące prace które są wklejane, ale to moja opinia ;)

Nie na temat...
Hm nie wydaje mi się, komentowane są bieżące prace które są wklejane, ale to moja opinia ;)

Też tak myślę, chociaż w sumie przygotowanie warsztatu mogło by być w oddzielnym temacie "w trakcie budowy".

Więcej osób by skorzystało, tutaj zaraz zniknie :)

Nie na temat...
Akurat nie chodzi mi tylko o temat warsztatu. To trwa od dłuższego czasu. Kiedyś dyskusje szybciej były ucinane i przenoszone do osobnych wątków.

UWAGI MODERATORA
Dlatego dyskusję o licznikach energii elektrycznej przeniosłem właśnie tutaj..

Rozumiem że to aluzja do moderatorów

Nie, to nie jest żadna personalna aluzja. Po prostu chciałem zwrócić uwagę, że kiedyś i moderka szybciej robiła porządek i sami użytkownicy mniej dyskutowali, bo szybko przenosili się w dedykowane wątki :)
Ostatnio ktoś tam się pytał o krzywe paczki i jak to zlikwidować. Była dyskusja na stronę albo i więcej, a w moim odczuciu nadawało się do Tool box - spam post, a może nawet, aby założyć tam osobny temat. Zostałoby na przyszłość jakby komuś wyszło krzywe. A tak to utonie i już się tego nie znajdzie, bo forumowa szukajka nie nalezy do najlepszych :)

Powrót