• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

dzięki Panowie za odzew, poczekam na kolegę Trol. czy coś wygrzebie u siebie, a jak nie to będę szukał w sklepach zoo na miejscu
wydaje mi się że PPI10 najlepsza bo ma największe oczka czyli najlepszą "przepustowość" dla powietrza

Wszystko co mam:

Mniejsze kawałki 26x11cm, duży 50x23cm, gr. 1cm, jest to bodajże PPI 10.
Jeden kawałek pomalowany srebrnym 'sprajem' dla testu :D

Jak coś to PW, sprzedam za dobre piwo ;)

Ostatnia edycja:
Panowie, mam pytanko odnośnie telewizorów a nie mogę znaleźć tematu o TV.

Rozglądam się za telewizorem min. 37".
Głównym jego zadaniem będzie współpraca z komputerem, czyli będzie służył jako monitor .
Nie wiem czy patrzeć na LCD czy LED-y.
Nie wiem na jaką firmę patrzeć a jaką omijać.
Kasa, najlepiej jak najmniej ;) (ale też nie chcę kupić szitu...).
W promocyjnych gazetkach można znaleźć TV 32" (LED) za 900zł, albo 40" za 1000zł... ale czy taki TV jest ok? czy to najtańsze G?

Może ktoś ogarnia jakie teraz są fajne telewizory w przystępnej cenie? :)

U mnie w Bydzi w promocji mają np. Thomsona 40" 40FA3205 za 980zł.

Ostatnia edycja:
czyli będzie służył jako monitor .
Marian, zazwyczaj większe monitory się kupuje żeby siedząc w tej samej odległości mieć więcej pulpitu. Ja w pracy mam 24'' które mają juz rozdzielczość ponad HD (nie pamiętam dokładnie) Wiec do typowo monitorowych zastosowań to chyba 4K.
Chyba, że chcesz większy żeby pracować z większej odległości i film obejrzeć? To wysoka rozdzielczość z kolei nie wskazana...

Sytuacja jest taka, że już nie siedzę przed monitorem, tylko na kanapie oddalonej od monitora 2 metry.
Aby coś widzieć mam ustawioną rozdzielczość 800x600, bo monitor 21" :)

Napisałem że ma służyć głównie jako monitor, ponieważ ja telewizji nie oglądam.
TV ma służyć do przeglądania neta i oglądania filmów z kompa (odległość TV od oczu - 2 metry).
Nie jestem w temacie i nie wiem co kupić...

Rozumiem że kabel połączeniowy to będzie HDMI?

ja korzystam z TV 40" jako monitora na co dzień z rozdzielczością FHD i na monitor dla 2 metrów też się nada

marian, prosta rada - testuj, testuj i tylko testuj!

za pierwszym razem jak planowalem kupic tv to chodzilem z prostymi planszami testowymi (rozne kolory, jednorodne lub "szachownica")
i wiele dobrych tv na papierze wykladalo sie z wyswietlaniem tego!

moj philips nie najlepiej radzi sobie jako monitor :(

kupujac tv sprawdz jeszcze jedna wazna rzecz - jego szybkosc.
moj tv wlacza sie tez strasznie dlugo. nie mowiac juz o przelaczaniu kanalow czy przechodzeniu miedzy menu

Powrót