• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Tak, gościu cały zapas wykupił kilka lat temu i teraz handluje tym w cenie 5 razy wyższej. Był czas że za 10zł od sztuki się brało :)

One kiedyś były tańsze czy mi się tylko wydaje?
jakieś 2-3lata temu kupiłem takie na allegro w takiej cenie ale za 2szt :)
Podmieniałem wtedy uszkodzone wysokotonowe w kolumnach PSB Image 1b zamiast oryginalnych aluminiowych kopułek bez żadnych modyfikacji w zwrotnicy. Zagrało to przyjemnie ale mało detalicznie zupełnie jak zza kotary...

Jakieś inne dobre wysokotonówki w przystępnej cenie dostanę?

To nie są dobre wysokotonowki. Kopiłem na allegro za chyba 12zl. Graja fatalnie. Jedna rozebrałem i okazało się, ze nie ma żadnego wygłuszenia za membrana. Jak tylko znajdę to mogę podarować.

A co do montażu na podszybiu to mam dobre doświadczenie z Carpower DT 284. Daja rade od 2,1kHz. Nie brzmią agresywnie i maja dość dużą membranę.

Mogę Ci sprzedać parkę tych Audaxów, które mi zostały z forumowego zamówienia po tamtej cenie + wysyłka, jak pasuje to pisz na PW. :)

Pytanko do posiadaczy głośnika 14SCX STX-a:

Jaką średnicę ma magnes?

Nie ma ciągnąć tematu bo zaraz przerodzi się to w dyskusję i walkę polityczną a to nie forum do tego. Przykre i tyle.

Panowie, mam parę krótkich pytań, jestem w trakcie kompletowania reszty seta:
1) Jak sie ma 13 satori do 12mu SS ?
2) Jaki optymalny litraż jako midrange dla obu przetworników warto zastosować?

Towarzystwo to : 18WU + szpilka SS3004

??

hej,
Mam pytanie jest ktoś z Gdańska i okolic, kto może wykonać mi frezy i otwory pod głośniki? Mam płytę MDF i głośniki jak coś :)

EDIT: Oczywiście odwdzięczę się dobrym piwkiem, albo czymś innym, wedle gustu :)

Ostatnia edycja:
Panowie, szybkie pytanko w sprawie wzmacniacza.

Potrzebny wzmacniacz, używany, cena do 200zł (im mniej tym lepiej), do słuchania muzyki metalowej, nie wyglądający jak by był wyklepany w garażu.
Musi mieć selektor wyjść A + B oraz być przystosowany do współpracy z kolumnami o impedancji 4 ohm.
Głośniki jakie ma napędzać to małe monitorki pokroju tyłów od kina.

Tylko nie piszcie że w tej cenie to mam brać obojętnie co :) wzmacniacz nie ma być dla mnie i dlatego wolał bym polecić coś co faktycznie gra.

Szukam gotowych monitorków w niedużym budżecie, na razie myślałem o Dali Concept albo Canton Fonum 301, miał ktoś?

Ktoś, coś na temat tych H/K? Wymontowane z Mercedesa. Mogę je kupić za 50zł szt. brać? Czy lepiej kupić missiona lub 'zwykłego' H/K?
Zależy mi na ciepłym graniu.

Cięcia będą aktywnie, radyjko to alpine 9853r, wzmacniacz jeszcze nie znany.
Drzwi gotowe, AMY 160 już grają pod fabrycznym radiem :cool:

Ostatnia edycja:
drogo
ja bym wolal dolozyc pare zl i kupic normalny glosnik
jak ma byc tanio to kup alu h/k i zapytaj lukasza o zwrotnice

Powrót