• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Wie ktoś może jak ma się sytuacja z gołym STM32F103, da się wgrać soft przy pomocy wbudowanego bootloadera?
Chciałem zrobić programator na bazie tej kostki, ale nie mam jej czym zaprogramować, programatorka z Chin nie chce mi się zamawiać, bo po zaprogramowaniu tego scalaka nie będzie już potrzebny.

Panowie nie wiedzialem gdzie to zamiescic. Na massdropie jest do kupienia dac nuforce Dac80 za 299$ + przesylka u nas po>3k zl. Sam bym kupil ale hajs sie nie zgadza :( moze ktos z Was skorzysta

Wie ktoś może jak ma się sytuacja z gołym STM32F103, da się wgrać soft przy pomocy wbudowanego bootloadera?

Sam tak nie robię, ale znajomy mówił że on często programuje te procesory po porcie szeregowym używając wewnętrznego bootloadera.
Potrzeba wtedy tylko jakiejś przejściówki na RS232 3.3V, piny BOOT odpowiednio ustawione i RESET na jakiś przycisk wyprowadzony.

http://www.scienceprog.com/flashing-programs-to-stm32-embedded-bootloader
https://www.youtube.com/watch?v=G_RF0a0hrak

Czy ktoś miał do czynienia z projektem SEAS-a FROY mk3 na dwóch w15.
Chciałem zbudować taką kolumnę aby zobaczyć jak to gra ale jest tam dziwnie mała buda dosyć wysoko strojona.
Ewentualnie jaką budę zastosować, mnie się wydaje że koło 20L było by ok.
Co wy na to

Czy ktoś mial w rekach lub jeszcze lepiej sluchal daytonow serii dc? Jak wypadaja na tle stx gdn 14scx z pcx? W usa cena jest praktycznie ta sama za komplet. Dorobilem sie w końcu biura i trzeba zamontowac cos grajacego ale malego :) dokladanie do rs mija sie z celem bo to 150% wiekszy budzet (80 vs 190usd). Narazie jest zestaw creative ale kluje w uszy nie da sie sluchac. Trzeba cos zlozyc powiedzmy do 500zl za glosniki nie wieksze niż 10l po glowie chodzi projekt 1way na TB

Tylko microbe uzywa daytona rs125 a ja już cale kino na daytonach buduje i nie chciałbym kopiowac głośnika centralnego (rs125 + rs28a) :) mysle też na vifa pl14 ze ss ale budżet byłoby trzeba rozciagnac do ok 1400 za przetworniki

d2e04207f200d910dbacad3e6e6f68cc_1487542463.jpg

Czy takie połączenie mogę zastosować?

Czyli się nie da!
Mam trafo 33-0- 33V i chciałem zasilić na próbę wzmacniacz. Jak dam obydwa 33V na mostek to będę miał 45V a potrzebuję max 35V.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie potrzebuje napięcia symetrycznego na nim . Tylko +/- 15-35V

Gdzie mogę znaleźć schemat do tego cuda? Dostałem to do naprawy i jakiś draft bebechów by się przydał.

Manta Multimedia V5 Vacuum Tube

Powrót