• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Tak, ostatnio allegro wprowadziło indywidualne adresy email. Ale wysyłając do kogoś działa to jako przekierowanie, także to bez znaczenia. Można się zdziwić jak dostaniesz email z inpostu z jakiegoś "via Allegro"

Gdyby ktoś wpadł na głupi pomysł i chciałby robić zamówienie w digikey to odradzam

Hym, właśnie kończę kompletowanie zamówienia i miałem wysyłać w tym tygodniu. Ostatni raz gdy zamawiałem to na fakturze
ktoś długopisem podopisywał tłumaczenia w niektórych pozycjach, niekoniecznie prawidłowe. Zapewne na potrzeby odprawy.
Wiesz już, czy będziesz miał jakieś opłaty dodatkowe? Hucpa jakaś normalnie. Niektóre rzeczy są tylko w digikey.

Hym, właśnie kończę kompletowanie zamówienia i miałem wysyłać w tym tygodniu. Ostatni raz gdy zamawiałem to na fakturze
ktoś długopisem podopisywał tłumaczenia w niektórych pozycjach, niekoniecznie prawidłowe. Zapewne na potrzeby odprawy.
Wiesz już, czy będziesz miał jakieś opłaty dodatkowe? Hucpa jakaś normalnie. Niektóre rzeczy są tylko w digikey.

Czekam cały czas... Dam znać.

Wartość paczki bez VATu to 313zł. Doliczą oczywiście VAT, doliczą za obsługę celną, doliczą swoją wymyśloną kwotę za koszt wysyłki z digikey do Polski (bo miałem darmową, a takich nie akceptują). Także możę się uzbierać drugie 300zł.

Niestety z dostępem części jest lipa. Jeśli nie ma tego co potrzebujesz w mouser,farnell,rscomponents (tutaj o ile masz firmę) to zostaje szukać na aliexpress lub ebay :D Lub po prostu napisanie do wcześniej wymienionych hurtowni o możliwość sprowadzenia.

Czekam cały czas... Dam znać.

Dzięki. To doliczenie kosztów przesyłki to pewnie na potrzeby obliczenia VAT, gdyby było wyszczególniona darmowa na fakturze to pewnie by nie było problemu. Ja tam bym dzwonił/pisał do Digi-Key Polska gdyby UPS próbował obciążyć jakąś wymyśloną kwotą. W końcu kupujesz z założeniem, że przesyłka jest bezpłatna. Przesyłkę miałeś "UPS Worldwide Saver"?
Kiedyś z digikey taką wskazówkę dostałem:

"Odnosnie wysyłki, polecam wybierać opcję : UPS World Ease, ponieważ upraszcza ona odprawę celną dzięki grupowaniu wielu przesyłek wysyłanych do jednego kraju lub do krajów Unii Europejskiej w jedną."

Ale i tak nigdzie się nie dawało tego wybrać przy skłądaniu zamówienia.

Docinają też w tym sklepie? To jest hurtownia, sprzedają normalnie detalicznie? Ile kosztują Ciebie tam mniej więcej takie już pocięte formatki na 2 kolumny 50 czy 300zł ;) ?

Ostatnia edycja:
Dzięki. To doliczenie kosztów przesyłki to pewnie na potrzeby obliczenia VAT, gdyby było wyszczególniona darmowa na fakturze to pewnie by nie było problemu. Ja tam bym dzwonił/pisał do Digi-Key Polska gdyby UPS próbował obciążyć jakąś wymyśloną kwotą. W końcu kupujesz z założeniem, że przesyłka jest bezpłatna. Przesyłkę miałeś "UPS Worldwide Saver"?
Kiedyś z digikey taką wskazówkę dostałem:

"Odnosnie wysyłki, polecam wybierać opcję : UPS World Ease, ponieważ upraszcza ona odprawę celną dzięki grupowaniu wielu przesyłek wysyłanych do jednego kraju lub do krajów Unii Europejskiej w jedną."

Ale i tak nigdzie się nie dawało tego wybrać przy skłądaniu zamówienia.

Dokładnie, UPS Worldwide Saver.

Udało się - zapłaciłem tylko VAT. Żadnych dodatkowych kosztów nie dorzucili :) Paczka w drodze, płatność online ze strony śledzenia.

Ceny mają rozsądne i za docinanie nie biorą bajońskich kwot, chyba liczą sobie złotówkę za metr cięcia.
Ostatnio robiłem podstawki pod kolumny z MDF'u to kosztowały mnie 60 zł, więc za małe monitory pewnie byś zapłacił podobnie.
Możesz do nich zadzwonić i się spytać o koszt metra materiału. Liczą za materiał wraz z odpadem ale tego odpadu zawsze jest mało więc to jest kwestia kilku zł.
Docinają z dokładnością ok 1 mm, czasami robią to od ręki czasami trzeba zamówić, bo mają dużo roboty.

@scythe Za mdf z docięciem na obudowy 21L do kolumn podstawkowych zapłaciłem 75zł za obie kolumny. Myślę że niezła cena. Dzięki za polecenie tej firmy :) .

Witam Panów i Panie w ten jubileuszowy rok :) czy ktoś mnie jeszcze kojarzy? Widzę że Nicki nadal znajome. Pozdrawiam wszystkich

Powrót