Gato spoko. Polipropylen prawie zawsze da sie lubic.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gato spoko. Polipropylen prawie zawsze da sie lubic.
Ja sklepalem takie male monitorki z wymiennym frontem, gdzie zamontowalem sb15nbac i alu seasa, ale wydaje mi sie, ze dobra opcja byloby cos z WG, ktory pozwoli na zbudowanie lagodniejszej filtracji bez pochylania, a przy tym z dobrymi charkami katowymi.
Który seas?
No przyznam że alu seas 27 to nie jest mój ulubiony głośnik. Ten spadek na końcu pasma naprawdę jest w mojej opinii słyszalnySeas 27TBC/G
Zupelnie sie z tym nie zgodze. Pozbycie sie z 22taf taniosci brzmienia w systemie dwudroznym jest niezwykle trudne. Mam go akutalnie na stanie i czesto porownuje z 27. 27 to niezwykle naturalnie brzmiacy glosnik i tak wlasnie graja dobre, metalowe glosniki. Juz przedzej miekka kopulka bedzie sypac piachem, cykaniem i pseudopowietrzem niz alu Seasa. Jego wielka zaleta jest fakt, ze moze sie dobrze spasowac z wieloma materialami glosnikow midbasowych, czego o typowych, miekkich kopulkach nie mozna powiedziec, bo bywa z tym bardzo roznie.W porównaniu do 22taf/g brakuje mu mnóstwo detali i powietrza.
Tylko to cykanie nie jest cecha tego najwyzszego pasma.22taf/g co prawda również bardziej "cyka" ale to jest powiedzmy taka jego cecha uboczna która średnio mi się podoba
Takim złotym środkiem pomiędzy "cykaniem" 22taf/g a "nudą" z 27tbcfg jest peerless da25bg. Nie ma co prawda tego powietrza w dźwięku z 22taf/g i bliżej mu niestety do 27tbcfg w tym względzie ale w reszcie to jest on tak mniej więcej po środku. No i z tej trójki ma chyba najwięcej detali w dźwięku albo co najmniej tyle samo co 22taf/g ale podanych łagodniej i nie tak "dosadnie".
Dziwne, podobno dorosły człowiek słyszy już tylko do około 16kHz ![]() Czekaj czekaj, kto mi to pisał... | ![]() |
ja rok temu slyszalem 19k na dx20 na xt19 i innych co mialem w domu to tego nie slyszalem a w pracy slysze jak na 16kHz wiertlo piszczy! ![]() ![]() | ![]() |
Oczywiście droczę się. Większość ludzi słyszy powyżej 16kHz. Ale znam osoby, nawet młode, które już nie słyszą... i są tu na forum ![]() ![]() https://diyaudio.pl/showthread.php/26948-3way-ala-Wilson-Audio-Sophia-3 | ![]() |
Nie na temat...
ja rok temu slyszalem 19k na dx20
na xt19 i innych co mialem w domu to tego nie slyszalem
a w pracy slysze jak na 16kHz wiertlo piszczy!swoja droga nie wiem jakim cudem, skoro obroty sa 100-300
![]()