• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Speaker Workshop na jakiego kompa

Reakcji
0
Zastanawiam się jakiego trzeba mieć kompa aby robić tym programem dobre pomiary?
Czy pentium 200Mhz z SBLive starczy?

kiedys slyszalem czy czytalem ze wymagane jest minimum 400 mhz

ja uzywam do tego celu leciwego pentiuma 1,2Ghz + SB live wymiennie z SB 128, system 98 stoi biedaczek sam w piwnicy ;) jakos ise to kreci

Ja tam myślę, że procek może pociągnąć, ale karta dźwiękowa jest potrzebna dobra.

LUKASZ napisał:
ja uzywam do tego celu leciwego pentiuma 1,2Ghz + SB live wymiennie z SB 128, system 98 stoi biedaczek sam w piwnicy ;) jakos ise to kreci

Heh...moj drugi komp to PIII 0,55GHz :D wiec jezeli Twoj jest leciwy to moj.... :P

Sam SB live wymaga proca 200MHz wiec co już wyznacza pewne minimum.
Przydałoby się wiecej gdzyż później obróbka sygnału jest dosyć długotrwała na takim wolnym kompie , robiłem raz na C400 i nie chodziło to zbyt raźnie.

ps. ciekawe , nie było pentiumów 1.2GHz :P

chyba skończyły się na jakiś 200 góra 233 Hz.... na celeronie 300Hz da się pracować (mam na działce i jak robie kolumny to tam uzywam do sprawdzania strojenia. do obrabiania sygnałów NF i on axis a zwałaszcza do projektowania zwrotnic minimum to 600Hz przy wolnijszych tez się da ale jest wymagany jest dzbanek z kawą :) do zbierania danych 200 wystarczy

Dobra super to kupie sobie jakąś 600. A jak z ramem? 64MB pc 100 starczy? Czy wogle ram ma jakiś wpływ?

Powrót