Cze
Mialem taką samą kartę co n_omyzs, kupilsmy chyba nawet w tym samym czasie.
Ja tez próbowałem dorwać kartę na USB nadającą sie do pomiarów.
Od razu mówie ze na TOSHIBIE nie da sie zrobić pomiarów mikrofonem!
Parametry T-S mierzy ok, ogólnie wszelkie pomiary bez mikrofonu da sie zrobić i są wyniki bardzo zbieżne, porównywałem wszelkie pomiary z kartą SB LIVE 5.1 sb0100 wewnętrzną.
Jak tylko dorwałem sie do mikrofonu to :roll: :roll: :roll: ....
Pomiary które można wykonać za pomocą tej karty maja beznadziejną rozdzielczość, dopiero po wygładzeniu 1/4 oktawy przypominały kształt właściwej charakterystyki.
Sprawdzałem karte na stacjonarnym oraz na laptopie, także jestem pewien tego i mogę stanowczo powiedzieć że karta do pomiarow w sw sie NIE NADAJE.
Słyszałem żę SB Live 24 bit USB działa poprawnie w sw ale ma tylko slabe wzmocnienie i trzeba suwaki wysoko podnosić w mikserze, rozmawiałem z kolesiem ktory chciał mi ją sprzedać, był to ktoś z AS, gwarantował mi że karta mierzy mu poprawnie na oryginalnych sterownikach bez oprogramowania.
Narazie dałem spokój z poszukiwaniami i nie chce wprowadzać w błąd jeśli chodzi o SB Live 24 bit. Toshiby jestem pewien, dodatkowo jej brzmienie mi coś nie pasowało, było jakby przytłumione, wydawało mi się że ktos mi ręcznikiem zakrył wysokotonówki dlatego się jej pozbyłem.