• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sposob na kaca

JA tam nigdy nic jeszcze nie wypiłem i nie mam zamiaru wypić :D A jakbym chciał to bym mógł - w domu starszy trzyma wiśniówkę domowej roboty (ma ok 5l :); raz ją powąchałem tylko z ciekawości jak smakuje jego zapach :D bo wszyscy co co pili ten napoik zachwalają :D. Poprostu nie ciągnie mnie do alkocholu papierochów zioła, marychy, i innego rodzaju narkotyków :D

PozdrOo
'
\___/

Mnie tez nie ciągnie do narkotyków, ale wypić od czasu do czasu trzeba, szczególnie ze mamy święta :)

1 nie pij
zaposzczedisz $$ i watrobe a $wydasz na male szalenstwo np tatuaz:P
2 zamiast alkoholu uzyj czegos innego ale i tak bedziesz mial zejscie nastepnego dnoia :D
3 nie mieszaj
4 pij z umiarem
5 jak pijesz jedz i zapijaj duzo
6 nastepnego dnia pije mleko bardzo pomagan a żoładek poniewaz mleko jest kwasne a kw zoladkowy tez jest kwasny
7 czytalem ze ruscy wynalezli tabletki na mocna glowe dla swoich agentów po to aby wyciagnac wazne informacje podczas picia!!!!!!
tabletki to RU-421 nazwy zwyczajowej nie znam do kupienia na bazarze od ruskich w cenie chyba 10$$
8 mozna zapic sie na smierc wtedy nie bedziesz mial kaca :P

trzeba umieć pić!!
1 zakąski to podstawa
2 utrzymuj stan podopicia ale nie upicia!!
3 pij swoim tempem - niech się inni dostosują
4 nie pij wynalazków (no chyba że lubisz umierać następnego dnia)
5 sprawdzaj banderole!!
6 następnego dnia duzo jedz nawet jak ci się niechce
7 przed piciem tez zjedz dobry objadek (tłusty)

Apropos kaca najlepszy jest trening, wiem po sobie bo kiedys nagminnie na kacu haftowalem, teraz rano wstaje nówka(no moze nie nówka ale jest ok) . A jak juz dopadnie to jest pare sprawdzonych sposobow:

-klinik(a) ;)
-piwko
-gorący rosołek (jeżeli jest)
-woda(świerza) z kiszonych ogórów
-czekolada (jesc powoli małe ilości)
-gorzka herbata, pic tak gorącą jak tylko się da
-jeżeli szykuje się kolejna dniowka pić przez cały dzien po trochu soczek pomidorowy.
Kawa wg mnie nic nie daje bo wypłukuje i tak już utracone podczas picia cenne pierwiastki- potas,wapń,magnez itp
Oczywiscie są sytuacje w których nic nie pomaga, wtedy pozostaje nam leżec odłogiem aż przejdzie, albo poprosić kogoś żeby nas zastrzelił ;)

pozdrawiam!

Jeszcze nikt nie wymienil zsiadlego mleka i kefiru. A co do tlustego jedzenia przy piciu to slyszalem, ze nastepnego dnia powoduje bol glowy!

aryan, jak zwykle swoje
nio to panowie pochwalcie sie ile najwiecej wypiliscie bo przeciesz polak potrafi
mam w tej dyscyplinie mistrza swiata 12,3 promila

kiedys wywalilem 0,7l ale nastepnego dnia myslalem ze umre

niecale 0,7l, ale nie prawdziwej wodki, tylko spirytusu w stosunku 1:1,5, lezakowanego przez miesiac ;), do tego doszlo jeszcze piwko, troche wina i szampana - rano (a spalem moze ze 3h) czulem sie dosc dobrze :) ale to bylo kiedys...teraz jakos gorzej idzie :(

Najwięcej to 0,9 l wodki czystej, do dzisiaj nie wiem jak to się stało

Najgorsze: swojskie Sake 90 % trzymane rok w plastikowej butelce (od wody żywiec) ble smakowało jak jakiś syntetyk, najgorsze ze nie mieliśmy zadnej zapojki tylko zagryzke, surowa cebula i boczek pokrojone w plasterki

0,7... i poszedlem spac... a nastepnego dnia tylko porzadny kapciuch i spiewac musialem bleh

heh, ja jak chodze kajs to wywalam 0,5 litra róznej wódki :] te najtansze sa najmocniejsze :] hmmm a winek w butelkach 0,7 to wywalam 2 i ide grać w piłke :D najlepiej według Mnie jest iść sie nawalić i zasiąść przed kompem na gg :D

He. U mnie pani z chemi mowila ze alkochol musi przejsc w kwas. A zeby to zrobic to musi sie utlenic, i najpierw przechodzi np w aldechyd i wtedy glowka boli. Mowila zeby jesc duzo cytrynek, lub wziasc apap :) Sam osobiscie zadko miewam kaca :)

jak to czytalem to malo z krzesla nie spadlem geniusz to malo powiedziene tosz to moj goru odnosnie chemi :) hahahahahhahahah:)

Powrót