• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spot forumowy 2020

Status
Ten wątek został zamknięty.
Nie wiem czy dobrze zestroilem

Za mało wytłumienia... widzę szczelinę przez którą będziesz miał widoczność w lusterku wstecznym.
Wypchaj to czymś jeszcze, np. skrzynką browarów, bo widzę że jeszcze się zmieści ;)

Ostatnia edycja:
Zazdroszczę. Ta forma 3 drożnych klasycznych monitorów to coś co tygryski lubią najbardziej!

Miłej zabawy!

P.s. Luszti, w Twoich monitorach na górze jest Bliesma?

P.s. Luszti, w Twoich monitorach na górze jest Bliesma?

Monitory ala JBL z niebieski frontem nie są moje :) Dłubałem przy nich, ale zasadniczo są kolegi Kaprint. Wysokotonówka w nich to aluminiowo-magnezowa Bliesma T34A-4.
Moje są te szare słupki i mam w nich berylowe Bliesmy T34B-4.

:D I już z powrotem w domu. Dalej piszczy mi w uszach :) Tomkowe armaty to już próg bólu... z labami musi być miazga... Wszystkie konstrukcje mega dobre. TIWy z PHL... nie moge się doczekać. W imieniu swoim i Paprocha dziękujemy za gościnę i mega klimat. Dobrze, że takie rzeczy mają miejsce i powstają takie konstrukcje jak Wasze. Pzdr!

- Niższa cena niż satori
- duże x max (satori dawno by się skończyło)
- granie może nie "wyczynowe" ale przyjemne (satori też nie jest "wyczynowe")

mateo wczoraj powiedzial dobry tekst - "my jestesmy w sumie jak rodzina, z tym ze widujemy sie raz w roku"
no sorki panowie (i panie ;) ) ale nie moge sie z tym zgodzic!
z rodzina widuje sie rzadziej :p :lol:

Ja już w domu. Dziękuje Wam bardzo za mile spędzony czas i za miłe przyjęcie. Nasłuchałem się muzyki za wszystkie czasy. Myśle, że wiele się nauczyłem za co również dziękuję. Zachwyciła mnie ilość i jakość Waszych sprzętów hand made, szacun.
Miło było Was poznać i do zobaczyska kiedyś 🙂.

Nie na temat...
- Niższa cena niż satori
- duże x max (satori dawno by się skończyło)
- granie może nie "wyczynowe" ale przyjemne (satori też nie jest "wyczynowe")

Jeśli porównywać Vifę NE180 do Satori MW19 to:
- Satori ma większe Sd o 20 cm^2,
- Satori wg mnie jest żywsze,
- Satori zejdzie niżej,
- wg noty Satori Xmax ma większe i nie zgodzę się z opinią, że kończy się szybciej niż Vifa,
- Satori jest głośniejsze,
- Vifa jest bardziej miękka w brzmieniu, Satori jest bardziej sterylne, zwłaszcza w brzmieniu na średnicy,
- Vifa jest tańsza.

Wybór zależy od wybierającego - co mu akurat jest potrzebne :)

Ostatnia edycja:
Panowie, dziękuję za imprezę, było świetnie.
Tomek, organizacyjnie jak zwykle elegancko.

Wniosek z tej imprezy?
Trzeba robić raz a porządnie, małe kolumny "nie grają", jak robić to duże i na dobrych przetwornikach :)
Tani głośnik nie zagra jak ten droższy, to oczywiste (za to niektóre drogie są przereklamowane ;) ).

Kolumny Lusztiego, Tomka i Kaprinta wymiotły całą resztę, i to nie dlatego że mogły przyjąć sporo watów.
Niestety tak to działa, fizyki nie oszukasz... i tyczy się to również do jakości samych przetworników.
BlieSMa, jak na razie w czołówce metalowych kopułek jakie słyszałem.
Seas A26RE4, faaajny głośnior.
Kopułkowy Scan Speak D7608/920010, szkoda że nie schodzi niżej (podział na zwrotnicy), a po za tym, dobry średniak, a raczej średnio-wysokotonówka.
PHL-e... brzydkie (oryginalne), ale grają :)
Sub na Infinity (modelu nie znam) + panel Hypexa, taki basik bym przygarnął, miękko i z wykopem, nie spodziewałem się tego po typowo samochodowym głośniku.

Na temat elektroniki się nie wypowiem, nie znam się, ale obudowy jakie Arkotik miał do swojej elektroniki, klasa.

Odsłuchy w piątek skończyły się przed 4 w nocy, taki jeden wpadł na salkę i nas przegonił :flapper:
Kto nie był niech żałuje.
Oby więcej takich imprez.

Dziękuję Lusztiemu za ogarnięcie zwrotnicy, jak zwykle było też technicznie i można było się czegoś nauczyć.

To co?
Na wiosnę powtórka z rozrywki? :)

Też chciałem podziękować za spota.
Fajnie było się spotkać.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót