Luszti, dzięki za dopieszczenie zwrotnicy i pokazanie co źle robiłem w SW![]()
Co robiłeś źle ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Luszti, dzięki za dopieszczenie zwrotnicy i pokazanie co źle robiłem w SW![]()
Źle dodawałem pliki poszczególnych głośników tak, aby były widoczne na jednym wykresie, co za tym idzie, podczas zmiany wartości elementów w kompletnej zwrotnicy, wykresy poszczególnych głośników nie zmieniały się, zmieniała się tylko charka całej zwrotnicy. Mi to nie przeszkadzało bo nie wiedziałem że można inaczej. Radziłem sobie zmieniając wartości w pliku tam gdzie miałem pojedynczą zwrotnicę do poszczególnego głośnika, wtedy na głównym wykresie też się zmieniało. Nikt mnie nie uczył pracy w SW, sam musiałem go opanować podpatrując np. Szoplera i jego filmiki na YT. Było wiele rzeczy których nie wiedziałem, nawet skrótu cofania do poprzedniego elementu nie znałem... zresztą już zapomniałem co Luszti klikał ![]() Ale przynajmniej pomiary wyszły jako tako i przy ich pomocy można było coś tam pogrzebać. Elementy zwrotnic które zostały wymodzone na spocie, są już zamówione. | ![]() |
Coś więcej o tych wielkich grzmotach ? podobają mi się ale nie widzę tematu na forum
A o co konkretnie pytasz?
D3004/664000, MW16P oraz 2xTIW200SX
Na razie podział ok 1,7 kHz, cewka 4 mH i 8,2 uF do masy, równolegle do cewki RC 330 nF i 33 omy. To jest obudowa zamknięta, więc mocno spada efektywność w stronę niskich częstotliwości, więc i cewka spora a podział wcale nie tak nisko. | ![]() |