Kilka słów ode mnie
Przede wszystkim wielkie podziękowania dla Tomka za zorganizowanie eventu w takiej jakości i w takiej cenie

Nie wiem jak to możliwe żeby za 200 zł od osoby dostać pokój na 2 noce, 7 posiłków oraz salę do dyspozycji na naprawdę głośne granie, ale jakoś to się udało

SZACUN!
Podziękowania dla wszystkich, którzy byli na spocie, atmosfera była naprawdę fajna. Pierwszy dzień był dniem pogaduch, głośnego i grania i sporej ilości napojów

Udało się także pokazać jak można poprawić zwrotnicę i jak można wpływać na granie, budowanie sceny i balans tonalny konstrukcji.
Po około 1,5 godziny wprowadzania zmian i odsłuchach na żywo udało się wypracować lepszą zwrotkę w monitorach, które przywiózł Marian.
Drugi dzień był dniem wybitnie technicznym, zrobiliśmy pomiary dwóch konstrukcji. Każdy kto miał ochotę mógł w tych pomiarach uczestniczyć, każdy mógł zadawać pytania, każdy mógł popatrzeć. W międzyczasie Ci co nie mierzyli, podłączyli drugi setup sprzętu z dużymi kolumnami (ala Tidale Janka oraz moja konstrukcja w wykonaniu Arka). Niestety tutaj były straty w postaci spalonego Morela :/
Następnie wspólnymi siłami zrobiliśmy zwrotnicę do projektu małego monitorka na tanich SBA a cały projekt zostanie opublikowany na dniach.
Korzystając z moich elementów do zwrotnic oraz matryc udało się podłączyć monitory Łukasza na magnezowych Excelach oraz Dynaudio. Łukasz, po prawie 3 latach przekonał się, że jednak zaprojektowana przeze mnie zwrotka gra całkiem przyzwoicie i w końcu postanowił kolumny złożyć do końca i przywiezie je na AVS w tym roku.
Na koniec dnia zrobiłem jeszcze jedną zwrotkę do oversized 2-way i to było jedno wielkie zaskoczenie - naprawdę ciekawe granie już na pierwszej wersji zwrotki, dla niektórych najlepsze z całego spotkania. Nad tym zestawem prace jeszcze będą trwały.
Niedziela była już tylko dniem słuchania i wyjazdów. Na sam koniec w małym gronie udało się pobawić elementami i każdy mógł usłyszeć wpływ zmiany elementów.
Podsumowując cały spot - dla mniej doświadczonych była to świetna okazja aby zobaczyć i co więcej usłyszeć sporo różnych konstrukcji, wpływ zmiany przetworników analogowo-cyfrowych, wzmacniaczy. Można było usłyszeć jak na granie basu wpływa rezystancji cewki. Można było wynieść naprawdę sporo fajnej wiedzy. I z mojego punktu widzenia to podobało mi się najbardziej - że ten spot mimo luźnego charakteru miał duży walor edukacyjny
Jeszcze raz dziękuję wszystkim, przede wszystkim Tomkowi, ale także Arkowi, który zabrał na spot tonę sprzętu, przyjechał dostawczym autem, które było całe załadowane. I były to bardzo przydatne rzeczy, jak np ustroje akustyczne.
Na koniec chciałbym zaapelować do osób, które były na miejscu - jak dobrze wiecie byli tacy, którzy mimo zgłoszenia się na wyjazd nie przyjechali i nie zapłacili. Tomek chce to wziąć na siebie. Tomek także zamówił pizzę dla wszystkich, kupił zgrzewki napoi. Jeśli uważacie, że Tomek nie powinien pokrywać tych kosztów - przelejcie mu parę złotych.