• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sprawdzenie JIG-a

Reakcji
0
Witam jest ktoś może chętny dokonać sprawdzenia mojego JIG-a czy działa i wsio z nim ok ?

Nigdy nie przeszedłem przez kalibracje w SW , tylko w limp coś pokazywał ale tylko 1 dzień (od 4 lat)

Jig-a mam co sprzedawane były na allegro przez kogoś (możliwe że z tego forum)

Ja nigdzie nie utknąłem bo nawet nie wystartowałem .
W SW po podłączeniu nawet nie dało sie ustawić sygnału wyjścowego bo wejściowy z sinusoidalnego zmienia się w nie wiem co :)

Nie wiem jakie były sprzedawane na allegro. Pytam bo jak coś to w przypadku tego z arty albo unijiga easy mogę coś podpowiedzieć bo na tym z arty kiedyś już robiłem pomiary a ostatnio ogarniałem unijiga.
Próbowałeś Holmimpulse albo Arta/Limp zamiast tego SW?

no to jak raz czy dwa wychodziło to znaczy że powinno działać. Sprawdź luty i podłączenie. Limp jest raczej bardzo prosty w obsłudze (tylko na początku może się wydawać skomplikowany). Dalej nie napisałeś jakiego masz jiga. Zrób zdjęcia jak nie wiesz jak go opisać.

te zestawy sprzedawal chyba damiani
byly sprawne itp

zapewne masz ten sam problem co kazdy - zle czytasz i nie robisz wg instrukcji :p

Ja nie wiem czy działa czy nie dlatego spytałem czy jest ktoś chętny go sprawdzić .
zapewne masz ten sam problem co kazdy - zle czytasz i nie robisz wg instrukcji :p
Zapewne masz racje czyli na śmietnik .
Sprawdzenie miernikiem też nie wiele daje bo nie mam pokrycia w wyprowadzeniach .

Powrót