• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sprawdzone PCB pod SymAsyma

Obraz PCB do druku nie jest dostępny bo flodins ma za duży zapas płytek i musi je sprzedać :smile: Kup PCB od niego, cena to ok. 8zł (z tego co pamiętam). Naprawdę warto bo płytka jest dużo mniejsza od pierwowzoru i przede wszystkim elementy są dużo lepiej rozmieszczone a ich wartości dobrane optymalnie. Pierwowzór nie jest zły, ale u mnie np. były problemy ze wzbudzaniem się układu. Co ciekawe po przeniesieniu elementów na PCB flodinsa problem zniknął. Oczywiście niektóre elementy, wg schematu flodinsa, zostały zastąpione elementami o innych wartościach. Teraz wszystko gra super :smile:

bart210, warto dodac ze punkty lutownicze sa dosc male i moze to przeszkadzac niektorym. Ale kupujac pewnie zobaczy najpierw fotke ;) pozatym jesli to te same plytki co ja kupowalem to soldermaska sie rozpuszcza przy lutowaniu.

U mnie się nic nie rozpuszczało. Z tym, że ja kupowałem jakoś 1,5 miesiąca temu i była to najnowsza wersja płytki.
Jak ktoś umie lutować to na 100% sobie poradzi :smile:

Powrót