• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sprzet audio do knajpy

Rozglądnij się za typowo instalacyjnymi głośnikami, odpada problem montażu i estetyki. 4 naścienne powinny zrobić robotę. FBT daje radę, nie wiem jak Apart lub monacor. Przy takich wymiarach pomieszczenia i niskim budżecie nie ma sensu pchać się w systemy 100v. Nawet jak trzeba puścić przewód dłuższą droga to można wziąć odpowiednio większy przekrój przewodu.

A jakiej jakości jest ten sprzęt?
Głośniki nie lepsze niż STX-y a wzmacniacz zapewne nie lepszy niż taki jaki można dostać używany za kilka stów.

Za tyle kasy to można dostać fajny wzmacniacz + można zrobić 4 monitorki na SBacoustic 15-sta + 29RDC (nawet na zwrotnicy na słuch zagra to lepiej).

Wiem, pamiętam że mają być gotowce... no ale sam wiesz jak jest.

A o kable bym się nie martwił, 2,5mm* w zupełności wystarczy, przecież to ma być sprzęt do plumkania w tle a nie dyskoteka.

Ostatnia edycja:
Również jestem tego zdania co Marian.
Lepiej wyjdą te stx i wzmak stereo do tego.
Te zestawy jak podlinkowałeś sa marnej jakości.

Pany ja też wychodze z takiego założenia dlatego chce mu to wypersfadować lekko mówiąć. I zaproponowalem mu stxy i to wlasnie f110 ;)

Muzyka musi być w tle, bez przeszkadzającego basu. Tam będą rozmawiać ludzie i muszą się dogadać. Byłem już w barze gdzie stały dwie lub cztery kolumny i tak jak ktoś pisał wcześniej , nie idzie nawet pozbierac myśli jak sie usiądzie blisko głośnika. Gdybym ja to robił to bym podwiesił dużo małych głośniczków które by sobie cicho grały bez basu. Jak trzeba też potrafią dobrze nagłośnić takie pomieszczenie. Poszukać tanich głośników sufitowych szerokopasmowych i już. A te pudła to będą tylko dudniły .

Powrót