• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sprzęt do 1000 Zl

Reakcji
0
Witam. Niedawno kupiłem autko i jak to w życiu bywa trzeba zadbać o nagłośnienie. Na początek chce przeznaczyć 1000zl na głośnik do skrzyni basowej, głośniki do przednich drzwi (13cm) i wzmacniacz który poradzi sobie z wcześniej wspomnianym subwooferem. Radio w niedalekiej przyszłości także się wymieni. Do głośników w drzwiach posiadam wzmacniacz JBL P80.2 . I tutaj moja prośba o pomoc. co wybrać aby nie wpakować kasy w błoto?? Tak aby zadowoliło mnie na długi czas i nie wymieniać za jakiś czas. Pomożecie??

---------- Post dodany o 15:06 ---------- Poprzedni post o 13:14 ----------

http://allegro.pl/system-helix-e52c-150w-13cm-dystanse-mdf-gratis-i1928792296.html Helix E52C
http://allegro.pl/lanzar-max-12-subwoofer-30cm-1000w-gratisy-sklep-i1949056637.html Lanzar Max
http://allegro.pl/crunch-gpx500-2-groundpounder-2x125w-rms-wroclaw-i1967485777.html Crunch GPX500.2
Co powiecie o takim zestawieniu??

Ja bym chcial dodac, ze wygluszenie drzwi na seryjnych glosnikach da wiekszy efekt niz wymiana na nowe bez wygluszenia. Dlatego proponuje dolozyc jeszcze 200zl na wygluszenie, bo to podstawa.

tak jak kolega wyżej pisze, na początek porządnie wygłusz drzwi, potem poszukaj 16-tek na przód. na strefie ktoś sprzedawał woofery AMA i Missiona za 100zl, na poczatek prostą zwrotkę do tego i powinno być ok.
Czy cały sprzęt ma być nowy??
jeśli nie to później zaproponuje swoją alternatywe ;)

i tam 16cm nie wejdzie?
z 13cm bedzie problem ze zgraniem tego w calosc

no i radzilbym kupic 4 kanalowy wzmacniacz - prosciej i praktyczniej

i tam 16cm nie wejdzie?
z 13cm bedzie problem ze zgraniem tego w calosc

no i radzilbym kupic 4 kanalowy wzmacniacz - prosciej i praktyczniej

Jeżeli wejdzie 16 cm to zmieniamy obszar poszukiwań. 4 kanałowy wzmacniacz jest mi nie potrzebny bo już pisałem ze do zasilenia przodu mam piecyk. Lecz jeśli lepsze opcja będzie sprzedać go i kupić 4kanalowca to można i tak zrobić.

Co do suba to jest tylko jeden priorytet-średnica 30cm i skrzynia nie więcej niż 50L. Jak na razie nie ma innych propozycji wiec nie mam w czym wybierać ;/

Brat wozi w swoim aucie GDN AA i powiem ze jego brzmienie mi odpowiada lecz chciałbym coś lepszego

no to napewno nie lanzar max!

szczerze mowiac to zdecydowanie bardziej wole 8 i 10"
12" robi wieksze cisnienie ale nieznacznie wieksze niz 10" a skrzynia jest duzo wieksza
to dobry glosnik ale "jaj nie urywa" i jednak bym wolal dolozyc do AA

Zdecydowałem ze wezmę GDN AA lub GDN AP. Co lepsze?? Reszta czyli około 800-750zl zostaje na głośniki do przodu i wzmacniacz. Wzmacniacz będzie ten co podałem wyżej. i zostaje około 400zl na głośniki do przodu. Co wybrać??

Pozostaje rynek wtórny :P A tak nawiasem to dlaczego je wycofali?? Pozostaje teraz dobrać głośniki do tego całego zestawu :)

teodor wyszlo na jaw ze zmieszcza sie glosniki 16cm wiec wszystkie opcje odpadaja.

Powrót