Oczekuje od tych głośników efektywnego dołu delikatności na górze i nienachalnej średnicy
Rewelator tutaj bedzie pasowal, ale dla mnie na dluzsza mete to nudny glosnik.
Przy budzecie 5k i 2-way to albo illuminator, albo satori
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Oczekuje od tych głośników efektywnego dołu delikatności na górze i nienachalnej średnicy
składam dla siebie klocki na rewelatorze 18w8531 i morelu supreme, bratu w aucie montujemy 18w4531 i d3004/660000. oba zestawy w trakcie robienia bo czasu mało...Revelator ma to do siebie, że gra z natury "przejrzyście". Nigdy nie zagra tak ciepło jak np Dynaudio. Weź to pod uwagę zanim kupisz głośniki.
Może mi ktoś powiedzieć jak sensownie złożyć 30uF na tweeter w zwrotnicy zapha ? Czysta ciekawość.
dla mnie idealne by było połączenie szczegółów supremo i chłodu, cykania z 66000.
djrobo chodziło o czystą kwestię pieniędzy. 600 zł za same kondensatory na tweeter (superiory) nie jest ciekawą informacją.
generalnie w porównanie dla mnie supreme jest za ciepłe, za okrągłe, ale ma dużo szczegółów, bardziej można śledzić poszczególne instrumenty , za to 6600 fajnie cyka na górze , nie jest ostry ale jest chłodniejszy, ale instrumenty nie są tak rozdzielone. dla mnie idealne by było połączenie szczegółów supremo i chłodu, cykania z 66000. no ale to wiadomo, kwestia gustu. liczę że kondy z-silver jentzena trochę mi górę wyostrzą w supremo i będę zadowolony.
no to jest plan na next level, 3 drogi i esotar , ale to jak mój salon będzie miał więcej niż 18m2 i klocki nie będą musiały stać w rogach...To powodzenia z tymi kondami
Jak chcesz polaczenie SS i Morela to musisz jeszcze pozbierać kase i kupic dynaudio
To świetne polaczenie obu tych głośników
Z obu bierze wszystko co maja najlepsze
Cytat Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
dla mnie idealne by było połączenie szczegółów supremo i chłodu, cykania z 66000.
Ja już słyszałem swojego złotego graala, dla mnie tweeter perfekcyjny. Łączy megadetaliczność i delikatność. Zwie się Esotar
Esotar kosztuje 3000zł, za Supremo dałem 1400zł. różnica w cenie spora i pytanie czy dźwiękowo tej różnicy warta - to już tez kwestia gustu.Masz przeciez porownanie w moim temacie o kondach. Ale juz jakis czas temu pisalem o tym, lepiej dolozyc do Dynaudio niz pakowac drogie kondy do Supremo.(
najwyraźniej nie ma. głośniki zacne, jak nie chcesz gotowych zwrotek to możesz dać komuś do zrobienia, ale projektantowi też trzeba uczciwie zapłacić, więc nie wiem co wyjdzie taniej.a wracając do tematu - znają Panowie jeszcze inne projekty z revelatorem i 6600 ?
składam dla siebie klocki na rewelatorze 18w8531 i morelu supreme, bratu w aucie montujemy 18w4531 i d3004/660000. oba zestawy w trakcie robienia bo czasu mało...
- - - - - aktualizacja - - - - -