• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Stałe na wyjściu TDF85591TH

• Autor wątku Autor wątku mbar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Potrzebuję na szybko porady. Uruchamiam kit AVT. Po pierwszym włączeniu zasilania DC na wyjsciu bylo na poziomie 400 mV. Wyłączyłem, aby zarobic kabel głośnikowy. Po 2 właczeniu mam teraz 15.5 V na wyjściu i zgłupialem. Tyle zabezpieczeń i coś poszło?
Zasilanie mam +- 29 V jałowo, wejście zwarte.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Dokładnie tak, jak w nocie.

Jeszcze przed chwilą podłączyłem słuchawki przez kondensator i rezystor i na wyjściu jest biały szum (taki mocno "cyfrowy"). Jak wejście wisi w powietrzu, to teraz mam jakieś 4 V DC na wyjściu i biały szum.

---------- Post dodany o 10:29 ---------- Poprzedni post o 20:50 ----------

Kurcze, rzuciłem się na allegro na kit z TDA8920B, po czym w nocie wyczytałem, że w BTL to on ma wzmocnienie 36 dB. Trochę za dużo, jak na moje potrzeby, w końcu to 63 razy. 0,5 V mi przesteruje wzmacniacz o.O
Ciężko coś dziś myślę...

Hym
To pewnie jakiś błąd w montażu :P

Nie masz oscyloskopu ? Patrzyłeś co jest na DIAG ?

Nie mam oscyloskopu, sprzedałem ostatnio :)
Dobra, na razie wstawię LM-a, potem się pomyśli na spokojnie.

Powrót