• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Stacja lutownicza, jaką wybrac?

• Autor wątku Autor wątku DrAmm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Stacja ma mi służyc do drobnych prac (hoobystyczna) z regulacja temp i napięcia. Otóż nie wiem jaką wybrac mam na nia 150-200zł .

ja ze swojej strony moge polecic stacje lutownicze firmy AOYUE, sam posiadam ten model 936 ... chinszczyzna ale w dobrym wykonaniu

DrAmm, ja bym ci radzil rozgladac sie za urzywanym Wellerem. sam posiadam model WS80 i za zadne skarby nie wymienilbym na inna stacje. nagrzewa sie 5 sekund, regulacja temperatury od 150 do 450 stopni, wiele super koncowek, rowniez do smd. ma z 10 lat a wymiata jak nowa!

Ja za 120zl kupilem Xytronica 369. Bardzo fajna stacja. Szybko sie nagrzewa, regulacja 250-450, bardzo wygodna kolba, ciezka chyba zeliwna podstawka z uchwytem na druciany czyscik.

Powrót