• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Stare Radio z czasów wojny.

Reakcji
0
Witam posiadam pewne stare radio,leży ono u mnie bardzo długo i jest w rodzinie od początku i zastanawiam się co to za radio ponieważ matka je dostała ze starego domu rodzinnego i nie wiem co to ile wart ani nic ani jak sie zwię.Proszę o pomoc.

Najlepiej zdejmij je z szafy i zobacz z tyłu co jest napisane:P Jeśli jest naprawdę z czasów wojny to może jakiś kolekcjoner to kupi za 200-300zł

Ja bym na twoim miejscu sprawdził, czy działa i jaki ma zakres odbieranych fal. Pewnie i tak naszego obecnego FM, czyli pasmo w mega hertzach nie odbierze, ale jakby, to pięknie by wyglądał taki sprzęt retro w pokoju.

montana82, nie wygląda na radio "z czasów wojny" co najwyżej z czasów wojny w Wietnamie ;P

Zobacz co to za model a dowiesz się wszystkiego ;)

Zależy której wojny Wietnamie - Francuzów jeszcze przed Amerykanami w latach sześćdziesiątych. Na moje oko to radio to TATRA ZAKŁADY RADIOWE IM.M. KASPRZAKA W WARSZAWIE ZRK, z początków lat 60-tych.

montana82, fajny sprzęt.
chyba dziadków piwnicę jutro przeszukam bo pamiętam, że jak byłem mały to też podobne mieli.

Powrót