• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Stare radio

Fajne :). Ja byłbym pasjonatem gdybym miał więcej wolnych pieniędzy ;P Kiedyś chciałem kupić radio Saba z głośnikami greencone ale inne wydatki nie pozwoliły.

Piękny egzemplarz. Jestem w drodze nabycia 2 Radyjek w tym Symfonii do odbudowy. Widzę że na UKF-ie ustawione, głowica przestrojona ? :-)

230420131097.jpg

Ostatnio jak bylem w znajomym sklepie z graciarnia, to stal tam piekny Grundig z 5 glosnikami. Stan niemal nowka, wieki kaban, ale nie pamietam modelu. Chcieli za niego 80 ojro, w sumie nie tak duzo, ale nie mialem juz miejsca w aucie :) Ale jakby sie pojawili tutaj jacys fajni starych radyjek to mam sporego Grundiga na opylenie :)

Dopiero wczoraj miałem okazję osobiście zobaczyć Romana radio Grundig 4090. Fotki nie pokazują jak wielkie jest to radio i w jakim pięknym stanie... Prosty fornir w połysku wygląda rewelacyjnie a stan mechaniki i techniczny stan elektroniki daje powód do zazdrości... Coś pięknego... Jak tylko uporam się ze swoimi wydatkami będę polował na coś podobnego. Rewelka...

A ja nabyłem parę dni temu symfonie :) uruchomiona i czeka na nową głowice i odbudowę obudowy :)
Jutro podeśle fotki.

Roman piękne radyjko, widać że trochę pracy w nie włożyłeś.

Zgodnie z obietnicą moja symfonia :-) długie sprawne z ukf'em problem. Postaram się je możliwie fajnie odbudować.

110520131212.jpg

Ten gramofon w każdym starym radyjkuchyba taki sam. U mnie pod górną pokrywą powinien być podobny, czekam aż gość mi go załatwie.

Dolphin, widzę że gałeczki brakuje ... Oj nie będzie łatwo :D

Jutro jade do antykwariatu, czasami maja tam piekne radyjka. Zobacze co beda mieli tym razem i zrobie foty.

Pozwolę sobie wrzucić zdjęcia Romana radyjka. Może teraz w końcu widać jakich jest rozmiarów i w jakim stanie.. :)
qk9p218ap83njvqxcutv_1368649692.jpg

qmru2hu8nra319ju1huh_1368649695.jpg

tyyhyonee5xczwvsidj8_1368649700.jpg

t3xlw5h853zx27kjdpgz_1368649697.jpg

8k1doqd6t525dqzaff6b_1368649690.jpg

Powrót