• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

STBY & MUTE

Reakcji
0
zakupiłem kitNEo22 z firmy Nordelektronik Plus. Jest to wzmacniacz na 2x TDA7294. POsiada on coś takiego jak STBY i MUTE. Do czego to służy i lepiej jak jest to załączone czy nie bo mam taka możliwość dzięki zworkom.

to sa funkcje takie jak w opisie (standby i mute)
pierwsze to przelaczenie w stan czuwania gdzie amp pobiera malo pradu i mozna go szybko przywrocic do normalnej pracy bez zadnego stuku itp
drugie to poprostu MUTE - chyba kazdy wie do czego to sluzy.
ja w swoim TDA pod STBY mam podlaczone opoznione zalaczanie dzieki czemu przy uruchamianiu niema zadnego stuku w glosnikach a mute nie uzywam

MUTE to jest wyciszenie (chyba że się mylę) to jaką to pełni funkcje w układzie? jak jest załączone to wogóle nie ma sygnału na wyjściu?

już rozumiem. Czyli zamiast tej zwroty mogę zamontowac przełącznik i wyprowadzić na frontpanel... czyli jak jest zwarte to jest wyciszone

a wiesz ze nawet sie tym nie bawilem... :roll:
pobaw sie za mnie i napisz jak to powinno byc

Powrót