• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Streaming audio po WIFi do starego wzmacniacza??

Reakcji
0
Cześć,

Temat dotyczy rozwiązania problemu bezstratnego (lub prawie) przesyłania audio wysokiej jakości do starego wzmacniacza.

Mam wyprowadzony kabel RCA-Jack i podłączam sobie telefon (android), laptopa i w ten sposób odtwarzam muzykę (czy to z jakiegoś odtwarzacza softowego czy z deezera, spotify itd.), co jest mega niewygodne, bo mam podpięte do kabla urządzenie mobilne😉 To co na wyjściu źródła, to na wejściu wzmacniacza, tylko bezprzewodowo. I chyba BT odpada. Zacząłem czytać o WIFI - może to jest pomysł. Ostatnio też kupiłem DAC, mam też układ konwersji USB-I2S... macie jakieś pomysły nie za milion złotych? Może jakiś preamp?

Spróbuj raspberry pi + volumio lub jakiś terminal np. dell wyse + daphile ;)

Dla tych, którzy polecają Chromecast Audio, został on wycofany, a nawet jeśli możesz go znaleźć w magazynie, prawdopodobnie będzie znacznie droższy niż ich cena katalogowa. W przeciwnym razie jest to dobra rekomendacja. Jeśli możesz znaleźć jeden tani, myślę, że tSHAREit Appvno jest droga.Istnieją inne podobne tanie odtwarzacze Wi-Fi, takie jak AudioCast M5, ale nie jestem pewien, czy są dobre. Spróbowałbym jednego z Amazona, żeby zobaczyć, czy to ja.

Dla tych, którzy polecają Chromecast Audio, został on wycofany, a nawet jeśli możesz go znaleźć w magazynie, prawdopodobnie będzie znacznie droższy niż ich cena katalogowa. W przeciwnym razie jest to dobra rekomendacja. Jeśli możesz znaleźć jeden tani, myślę, że tSHAREit Appvno jest droga.Istnieją inne podobne tanie odtwarzacze Wi-Fi, takie jak AudioCast M5, ale nie jestem pewien, czy są dobre. Spróbowałbym jednego z Amazona, żeby zobaczyć, czy to ja.
Ja chyba mam inny internet jak ty. Bo na allegro chromecast audio nowy jest po 100zł.
Używam tego w aucie. Za te pieniądze fajne ale nie idealne.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Są dostępne ale już nie w oryginalnych opakowaniach, wszystko to zwroty praktycznie i jeśli chodzi o stabilność tego chromecasta, raz się trafi lepiej raz gorzej...

Powrót