• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Streaming audio po WIFi do starego wzmacniacza?

Reakcji
0
Cześć,

Temat dotyczy rozwiązania problemu bezstratnego (lub prawie) przesyłania audio wysokiej jakości do starego wzmacniacza.

Mam wyprowadzony kabel RCA-Jack i podłączam sobie telefon (android), laptopa i w ten sposób odtwarzam muzykę (czy to z jakiegoś odtwarzacza softowego czy z deezera, spotify itd.), co jest mega niewygodne, bo mam podpięte do kabla urządzenie mobilne😉 To co na wyjściu źródła, to na wejściu wzmacniacza, tylko bezprzewodowo. I chyba BT odpada. Zacząłem czytać o WIFI - może to jest pomysł. Ostatnio też kupiłem DAC, mam też układ konwersji USB-I2S... macie jakieś pomysły nie za milion złotych? Może jakiś preamp?

Pozdrawiam

Cześć,

Temat dotyczy rozwiązania problemu bezstratnego (lub prawie) przesyłania audio wysokiej jakości do starego wzmacniacza.

Mam wyprowadzony kabel RCA-Jack i podłączam sobie telefon (android), laptopa i w ten sposób odtwarzam muzykę (czy to z jakiegoś odtwarzacza softowego czy z deezera, spotify itd.), co jest mega niewygodne, bo mam podpięte do kabla urządzenie mobilne😉 To co na wyjściu źródła, to na wejściu wzmacniacza, tylko bezprzewodowo. I chyba BT odpada. Zacząłem czytać o WIFI - może to jest pomysł. Ostatnio też kupiłem DAC, mam też układ konwersji USB-I2S... macie jakieś pomysły nie za milion złotych? Może jakiś preamp?tweakbox appvalley https://vlc.onl/

Pozdrawiam

Depends on your device. I have a Nvidia Shield that has built in chrome cast. But I have an app for it called Airpin pro (5 bucks) that gives it full AirPlay functionality.

Powrót