• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Strojenie Raveland

Reakcji
0
Jakie dać strojenie głośnikowi Raveland AXX 1010

Na stronie piszą że 20 litrów obudowa, 6 cm średnicy br a długość 15 cm.

Robię pomiary w WinISD Pro (alpha version)

Nie wiem czy czasem nie walnąłem się wpisywaniu danych głośnika ale wychodzi mi coś takiego:

22 litry obudowa BR strojenie 35 Hz i 10 cm średnicy br o długości 83 cm troche za długi :) a tutaj screen tego co wyszło :(

screen.jpg

Dane głośnika:
http://www.ravixaudio.4web.pl/?lang=pl&str=1&mka=2&his=4&kat=190&pid=40&img=1&par=1

A czegoś się spodziewał?Że zejdzie do 10Hz?Ten typ tak ma,jedyne co to korekcja strojenia zgodnie z upodobaniami.Zejście kontra kop.

daj 30l i 40hz strojenie.
Pozatym nie ma co symulować zejścia w wozie nie biorąc pod uwage korekcji jaką wprowadza właśnie samochód...
Użyj Bass Box Pro.
(no chyba że do domu, ale do HA znam lepsze głośniki...)

jesli do domu to niebierz go bo niebedziesz zadowolony. 300W w 12 mkw i tyle go bylo slychac ze... zato w aucie sieka :)

Powrót