• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Strona internetowa na notatniku szukam komend ??

Reakcji
0
robie swoja 1 stronke internetowa w notatniku.jesli ktos tez robil to niech sie podzieli swoimi uwagami aha i jak byscie mogli dac jakies ciekawe komendy do wpisania do notatnika np : <marquee behavior=alternate> jest to taki pasek na którym mozemy napisac jakis tekst i on bedzie sie ruszal prawo<>lewo
pozdro www.dejman2005.republika.pl <<<w trakcie roboty

Dejman, zeby dodac dzwiek to musisz jeszcze poznac java script albo inny jezyk skryptowy. Poszukaj w necie jakichs tutoriali, ale przede wszystkim zapoznaj sie ze skladnia html'a. No i radzilbym uzywac bardziej popularnych fontow. Musisz jeszcze zdefiniowac kodowanie na polskie bo u mnie "znaczki" wyskakuja.
Lepiej uzyj jakiegos WYSWIG'a np. Dreamweaver'a albo Homesit'a...

Pozdrawiam.

Nonsens. Zainstaluj jakiś Pajączek albo inny kreator stron z trybem WYSIWYG. Będziesz się męczył a nie waarto wpisywać wszystkiego z ręki a kursy html są powszechnie dostępne w sieci np. na stronach www różnych pism komputerowych.

Zmień kodowanie bo nie ma polskich znaków:
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
</HEAD>

Pisz w pajączku, tam jest tutorial. W notatniku zarżniesz się, a nie napiszesz :P

A dzwięk:

<bgsound src="żródło i nazwa pliku" loop=infinite> Chyba, że ma być odtworzony tylko raz to bez "loop"

dzieki Piotr oto własnei mi chodzilo nie pamietalem tego aha teraz zmieniam calkowicie wyglad i nieraz mi sie nei udaje
pozdro

Piotr napisał:
Pisz w pajączku, tam jest tutorial. W notatniku zarżniesz się, a nie napiszesz :P

dlaczego? ja pisze tylko w notatniku albo w araneae(notatnik ale kolorowa skladnia) i pisze wszystko z glowy :>

no ale poczatkujacemu polecam jakiegos frontpages, pajaczka czy innego zajaczka zeby sie nauczyc podstaw, ale pozniej radze porzucic ten program i pisac najlepiej samemu

Moze sie przyda:
http://www.audiosklep.com.pl/download/htmls.rar
Wrzucielm tam stronke o Powstatniach , o kolumnach (artykuly skopiowane ze strony Igoda (to byla tylko stronka do szkoly na zaliczenie)), moja stara strona sklepu i jeszcze stronka o gotowaniu :)
Wszystkie pisane w notatniku, tylko czasami sciagalem komendy z FrontPage.

JEzeli chcesz moge Ci wyslac kod te stronki:
www.zst.bytom.pl/~tomsik/index2.htm

Jeszcze jak bylem mlody :P... bawilem sie w to i powiem Ci ze jest tam kilka skryptow ciekawych (galeria)

Jakby co to GG: 1797100

Mam nadzieje ze pomoglem

Mam troche miejsca na serwerze wiec moglbym wrzucic Twoja stronke gdyby byla o Audio... (wzamian za banerka :P)
to taka moja propozycja gdybys szukal serwera...
<pamietam czasy jak ja szukalem ... i nie bylo takiego miejsca w sieci...>

narazie to wychodzi mi na sucho biore nawet jakies gotowe szablony ze stronek ale jak wrzuce na republike to nic niema albo linki nie działaja !!!

sprawdz czy czasami nie masz podaej sicezki na Twoim dysku... jezeli plik jest w tym samym katalogu to masz .... a href="plik.html" ... a nie .... a href="C:\windows\pulpit\plik.html" ... sprawdz to..

Powrót