• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

STX 27/300 - nienajlepszy czy za dużo wymagam?

• Autor wątku Autor wątku mkul
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hmm tak myslalem,ze to ktos utworzyl specjalnie konto. Co neostrade sie ma ? Tego tez sie spodziewalem. Ciekawe tylko komu sie nudzi ;]

EDIT:
Ja proponuje dopisac to co potrzeba do tego tematu, zamknac go, wyciac niepotrzebne posty, ktore nie wprowadzaja nic do dyskusji i przykleic. Wiekszosc o STXie zostala powiedziana, temat zawiera sporo informacji, moze wkoncu spadnie ilosc postow jaki glosnik wybrac ;)

Panowie,stop kapela!Starczy!Jak chcecie sie sprzeczać to prosze bardzo,na PW a nie tutaj.
Przez takie teksty to forum zbiera niezłe baty w opiniach ludzi z poza naszego kręgu.
Bana nie dam bo to nie moja rola,pofarciło Ci sie :)
Ale prosze,troszke kultury,w końcu to miejsce publiczne.OK?

Mi sie tylko jedno nie podoba ze ktos tam wczesniej pisal ze jest wyrafinowany sluchacz bo ma xw i czuje z nich detaliczny melodyczny bas...<lol2> jak to jest detalizm to ja jestem ehh nie wiem npjas wedrowniczek... glosniki sa bez wykopu i graja matowo i nudno...

Kudłaty, racja o XW,obecnie przerabiam,gówno wielkie,15 razy cichsze od wooferka wywleczonego z dsk 165.I średnica gdzies po polu łazi.Po co ja to wogóle brałem?Kretyn jestem i tyle.

n00b, prosiłem...

Bo zaraz bedzie trza dopisac : prosi sie szanownych moderatorow o przeniesienie postow dotyczacych XW do nowego tematu ;) (w sumie nie glupi pomysl, mozna by dalej powyzywac sie na glosnikach :D). A tak na marginesie to naprawde taki zly? ja slyszalem tylko dobre rzeczy o teslach..

powiem tak.. sluchalem na jednym wzmaku arn150 i stx18/120 i arn wypadl bardzo blado zarowno pod wzgledem spl jak i szczegolowosci no i totalny brak wykopu...tylko takie miekkie buuu...tak naprawde zero porownania szczegolnie ze xw jest mniej szczegolowy od arn150...juz nic nie mowie i tak kazdy powinien przejsc przez wszystko sam bo tak to se mozna...palcem w jeziorze zamieszac

jeśli weszlismy na temat średnich mid wooferków to ja coś powiem:)
jakoś się tak złożyło że to stx :P
pozatym generalnie idzie do wozu robić za suba,
jednak póki co testy w domu :D
mowa to o 18 120 6 sw ,
i musze powiedzieć że spisuje się świetnie :D
buda 14l , strojenie na 47hz...
mały qts to jest to :D
bas jest szybki , bez oznak mulenia i "nudy", dość muzykalny, jak na stxa to nawet bardzo:D Średnie ma zupełnie nie jak stx , wyraziste , raczej nie przytłumione nic więcej nie mogę napisać gdyż nie są przedmiotem mojego zainteresowania w największym stopniu :)
Głośnik bez mrugnięcia okiem przyjmuje olbrzymie wychylenia , pompując przy tym ogromne masy powietrza, co owocuje tym że br o średnicy ok 5.5cm nie wystarcza :/
głośnik jednak sprawia bardzo dobre wrażenie :)

przy dobrze zaprojektowanej zwrotce stx moze zaskoczyc... dla przecietnego sluchacza lepszy byl by pewnie xw bo jest dosyc przyjemny i spokojny ale dla mnie to takie flaki z olejem po prostu minimum szczegolow...w stereo scena jest praktycznie zerowa tak samo jak przestrzen...wszystko tak gra bo gra... w przypadku tego stx`a mozna cos ciekawego uslyszec czego nie ma przy xw tylko jak wiadomo im wiecej rzeczy do slyszenia tym bardziej sie i sluch meczy dla niektorych:D ja bym bral stx`a bo bardziej wiernie odtwarza muzyke niz arn i xw

Powrót