• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

stx 27

Reakcji
0
Na razie rozrysowane głośniczki, zastanawiam się czy robić frezy, czy zostawić bez.. podoba mi się jak troszkę wystają głośniki..

I przy okazji jak do takiej płyty klei się fornir?

fornir najlepiej do surowej.

Kosz STX jest taki, że może wystawać, ew. płytki frez. Tylko wysoktonówkę schowaj może.

no tak, do surowej.. tyle że ja mam takie:) za całość z wycięciem zapłaciłem 30zł więc grzech było nie brać..:) a może okleinę? Zawsze taniej, tylko przeraża mnie wizja narożników.. jedynie czarna okleina i ranty czarnym spray-em...

super:) Gdzie można tanio dorwać fornir modyfikowany? Może jest gdzieś naprawdę taniej:) potzebuję szerokość 36-40cm i długość min 111:) Jak policzyłem to ok 3,5 m^2

Nie planuję... na stx tam jest tylko na kosz 233mm, a cały głośnik to 279mm więc nie zostanie dużo miejsca na bokach..

Niedługo cię będę prosił o wykonanie zwrotek.. to nie uniknione.... przesunęło się w czasie ponieważ robiłem zawiechę w samochodzie..

dR.LasCa, mniej wiej kiedy? jakos w polowie lutego bede zamawial bo mam klienta na cale kino wiec dobrze by bylo jakbys wtedy tez sie zglosil...

po 10.02( wypłata) także będzie dobrze:)

[ Dodano: 2009-01-31, 14:35 ]
kolejne prace.. dziś miałem chwilkę więc chociaż trochę ruszyłem...

[ Dodano: 2009-02-10, 16:18 ]
no, zwrotki już zamówione u Pawła S.. czekam:)

zwrotka będzie na ściance grodziowej w komorze średniego, czyli od zwroty do terminala potrzeba 1 metr, do głośników daj po pół metra i będzie ok:)

zwrotnica3drogistx.jpg

Zwrotnica od Pawła S.

mam pytanie bo widze projekt na 3 drogi na stx. Teraz pytanie czy korzystasz z gotowego projektu zwrotnicy i podpinasz do niej inne glosniki czy to nowy projekt, jezeli to 2 to moglbys go zamiescic gdzies??

Moglbys jeszcze napisac jakich dokladnie przetwornikow uzywasz bo po opisie STX 27 to zaduzo nie wiadomo

Jest to gotowy projekt zwrotki do stx gdn 22+GDM-14-150-8-SCX+GDWK-10-200-8-PJ

U mnie bas będzie inny.. stx 27-150-8-SC

Ehh troche szkoda bo fajnie jak by powstal taki projekt na 2 x stx27 bylo by to cos dla ludzi ktorzy uwazaja ze jak basu nie ma to glosniki nie graja ale ze łupia niemilosiernie i ze poza basem nie ma nic... to juz im nie przeszkadza :D.

Ja naszczescie sie do takich sie nie zaliczam ale gdyby cos takiego powstalo to pewnie bym cos takiego zrobil na zamowienie bo wiekszosc moich znajomych niestety nalezy do tej grupy wymienionej wyrzej :D i moze mozna by bylo ich namowic.

Ale coz... zycze udanej konstrukcji !

Wiem że przesadziłem z głośnikami, ale te gdn kupiłem zanim znalazłem forum:) Myślę jednak że zagrają...

[ Dodano: 2009-02-24, 19:45 ]

[ Dodano: 2009-02-25, 18:38 ]

Część gratów..

Jak postępy w pracy ?? Kiedy będzie już gotowa kostrukcja ? Sam zastanawiam się nad wykonaniem czegoś takiego.

Powrót