• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

stx czy jamo?

Te Cantiusy bardzo fajne, głośniki wyglądają na starsze Excele a to już będzie bardzo jakościowo granie. Za tę cenę bardzo OK:)

Widzę doradzanie dla kolegi jest bezsensowne i bezowocne. Widać, że koledze nie zależy na jakości a na wielkim głośniku basowym najlepiej ze 25-30cm aby łupało i miało nazwę czegoś znanego w kręgach amatorów dźwięku typu: Quadral 2000 Watt hardcore sound ;) Takie rzeczy to na Elce się dzieją, może tam popatrz...

Widzę doradzanie dla kolegi jest bezsensowne i bezowocne. Widać, że koledze nie zależy na jakości a na wielkim głośniku basowym najlepiej ze 25-30cm aby łupało i miało nazwę czegoś znanego w kręgach amatorów dźwięku typu: Quadral 2000 Watt hardcore sound ;) Takie rzeczy to na Elce się dzieją, może tam popatrz...

nie nie :) chodzi mi o to by było tyle basu bym nie musiał suba kupować i też by mi się podobały :)

W takim razie my nie znamy Twojego gustu i ciężko coś doradzić pod względem wizualnym. Natomiast pod względem jakości dźwięku to zapewne nic lepszego niż te Cantiusy nie znajdziesz, aczkolwiek ich nie słuchałem. To jakie kolumny Ci się wizualnie podobają lub jakie mają spełniać wymagania ?

W takim razie my nie znamy Twojego gustu i ciężko coś doradzić pod względem wizualnym. Natomiast pod względem jakości dźwięku to zapewne nic lepszego niż te Cantiusy nie znajdziesz, aczkolwiek ich nie słuchałem. To jakie kolumny Ci się wizualnie podobają lub jakie mają spełniać wymagania ?

podam przykłady kolumn które podobają mi się wizualnie http://stx.pl/stx-f-200-n-kolor-orzech.html , Altus 300, jamo s426, magnat vector 77

---------- Post dodany o 21:52 ---------- Poprzedni post o 21:51 ----------

stx fx-300

---------- Post dodany o 21:54 ---------- Poprzedni post o 21:52 ----------

A z wymagań lubię ostry dzwięk sopranów (ale bez przesady ) i by w moim pokoiku w końcu mógł bym powiedzieć że słyszę niskie tony

Ja bym dodał: skoro lubisz ostro mocno, festyniarsko i bylejak to weż Altusy, do discopolo idealne.

Powrót