• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2.5-drożne] STX FX-300 - noremorse

Nie to że się czepiam do zdjęć bo są ładne ale mógłbyś wrzucić takie w dobrym świetle gdzie widać jakieś detale ?

Dobra, zeby juz pozbieralem i mam je na miejscu.
Faktycznie detale sa sprytnie ukryte na zdjeciach - ale to nie jest wazne.
Od dawna mazylem zeby zrobic sobie cos w rodzaju kolumn typu Usher Dancer ale niestety nie wiedzialej jak pogodzic szerokosc frontu z 8'' woferem, teraz juz wiem ze mozna to jakosc ''obejsc'.
Takze patent z pierscieniami napewno wykorzystam u siebie bo to super pomysl. Duzo wlozonej pracy, satysfakcja gwarantowana.

Nie przypuszczałem, że amatorsko można wykonać takie skrzynki. Jestem pod wrażeniem wykonanej roboty. Gratuluję i zadroszczę. Kalkuluję moje możliwości w temacie wykonania tego samego. Z niecierpliwością czekam na obiecany opis wykonania frontu..

Witam
Może trochę odejdę od wątku, ale szanowni koledzy czy ktokolwiek w Małopolsce mógłby mi podpowiedzieć gdzie można odsłuchać FX 300 w wersji fabryka lub diy.
Może u jakiegoś forumowicza.?

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim,
nieobecny, z powodu obowiązków (doktorat) i innych zainteresowań..
Kolumny cały czas grają, jako mój główny zestaw z Sony 590ES,
Liczę na to, że wkrótce zacznę nowy projekt, konstrukcja w 3D już się tworzy ale ten brak czasu...

Mam nadzieję że kolejny projekt będzie jeszcze większym zaskoczeniem w konstrukcjach amatorskich DIY. Powodzenie!

Ocena = 9,5
Obudowa = 9/10 [Dałbym 10+ gdyby nie ten błąd]
Przetworniki = 10/10
-----------------------------------------------
Design = STX Faber [Ależ = High Gold Hand !!]
Dodatkowo pkt. = 10 za własne projekty graficzne [Na jakim programie graficznym robiłeś? - PhotoShop, ColerDraw, Qcad, Blender czy inne]

Już od jakiegoś czasu się robią :))) szukam tylko kogoś kto ma pojęcie i czas aby pomocy udzielić przy strojeniu tego dzieła :)))

Ale co byś chciał stroić jak zwrotnica jest sprawdzona i strojenie b-r też? Jedyne co można prosto dostroić to ilość wysokich tonów no ale tu to chyba wiadomo...zmniejszysz rezystor to będzie więcej i vice versa.

Ostatnia edycja:
Powrót