Witam pojawiły się nowe głośniki STXa, które chciałbym wypróbować moc jest spora efektywność też a cena niewysoka, myślałem żeby zrobić zestaw dwudrożny wraz z STX d-800-Ti, napęd to końcówka estradowa o mocy 2x800W @ 8ohm czyli w sam raz myślę, że by to spasowało, nie wiem jedynie jaką zwrotnice należałoby skonstruować. Ja nie mam doświadczenia w budowaniu zwrotnic i jedyne na co się mogę zdać to na waszą pomoc i kalkulacje w symulatorach co pewnie nie do końca będzie rozwiązaniem najmądrzejszym. Jak by ktoś z was miał pomysł jaką zwrotkę użyć w takim połączeniu (a może inny driver ale z założenia nie za drogi) to byłbym bardzo wdzięczny. Nie zależy mi tu na jakiejś nie wiadomo jak kozackiej zwrocie....zestaw ma grać głośno i w miarę płasko, driver ma wytrzymać obciążenie. Sam już kalkulowałem zwrotkę w x-over pro 3 ale nie wydaje mi się żebym to zrobił poprawnie. Kolejna kwestia jaka mnie nurtuje to moc i czy pasywne filtry nie wymiękną i czy koszt pasywnego podziału stanie się po prostu nieopłacalny. Proszę o jakiekolwiek sugestie...pozdrawiam