• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

STX GDN 38-300-4 AE

Reakcji
0
Witam Serdecznie!! Jak myslicie... nadaje sie ten głosnik zeby zrobic kolumny do naglasniania sali o wielkosci sali gimnastycznej??? I czy wie ktos jak wysoko on przenosi?? Bo taniej wychodzi zrobic zestaw 2-way. Z góry dziex za odpowiedz!! Pozdrawiam!!

biorac pod uwage ze on ma 38 cm to logika nakazywala by konstrukcje 3 way takze pod wzgledem brzmieniowym ma to same plusy

ze sprzetem estradowym jest tak ze im wieksze pomieszczenie trzba naglosnic drozej wychodzi
wiem ze te stxy trzeba ciac nisko bo potem wariuja wiec 2way raczej odpada

Ten pseudoestradowy STX wydaje sie byc zbyt miekki i ma za duze Xmax zeby byl dobry do naglosnienia. No ale za te pieniadze to albo Alfred albo STX wiec chyba jednak STX.

robilem kolumienki i zarabialem by je zrobic patrz opisik

scan speak D2905/9900 REVELATOR + 2 x alconeAC5.25HE-S + 2 x Vifka25W8565-01 Hi End ;)

LUKASZ to kiedy zobaczymy twe wypociny w dziale konstrukcje elektroakustyczne?

jeszcze nie wiem i czy wogole sie pojawia pamietam co spotkalo kilka konstrukcji

2 way od biedy przejdzie, ten głośnik gra do 2k, nie wiem jakie mająpasmo tuby stxa ale jeśli nie chcesz dawać środka to może warto kupić po dwie tuby na strone połączyć je równolegle i stłumić rezustoramio o jakieś 6-7 db i obniżyć odciecie do minimum. Ale to jest tylko taka sugestia:)

tuba tonsila (taka 9/20 czy jakoś tak ) bo mozna ją nisko ciąć.... jako bummm maszyny się sprawdzą :)

oki tak szczerze to ja też jestem zainteresowany takim czymś tylko coś wszyscy unikają tego tematu jak to by grało jaki gwizdeczek do tego zwreotka czy czy tylko zabezpieczyć żarówką czy jak i czy nagłośnie tym sale ale mniejszą niż gimnastyczną tak pół gimnastycznej

Powrót