• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

STX GDN ... mój pierwszy... [niepotrzebne skreślić] ^^

Tylko ze to dziwnie wychodzi bo im szersza rurke daje to tym musi byc dluzsza jak ustawiam 6,80 to dlugosc mi wychodzi 26,77 a obudowa mniej wiecej bedzie na 30 ...

PS. co moze sie stac np. gdy dam srednice 10 a dlugosc 15... nie proporcjonalnie do tego co jest w WinISD?

to normalne ze przy zwiekszaniu srednicy rosnie dlugosc, jak dasz 10srednicy i 15 dluga to poprostu strojenie bedzie wyzsze
gdzies na 55 hz

Jak filtr dolnoprzepustowy na 40Hz? Eee przeciez z tego wykresu widac ze F3 jest na 36hz czyli spokojnie to zagra (wg wykresu:P ) czyli bez sesu dawac filtr na 40Hz. Mozesz go dac na 30 na 40 to zmarnujesz troche zejscie glosnika...

Myślałem ze to ustawia sie w miejscu gdzie jest spadek ale teraz chyba juz wiem ... i wiem juz co to jest f3 :P...

f3 - to jest wartosc dla -3dB ^^

Powrót