• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

STX MX-140 w wersji DIY

Faktycznie - najtrudniejszy element przy robieniu samych skrzynek to przygotowanie otworów na głośniki...
Nie wiem, czy udało mi się doczytać ze zrozumieniem ten fragment o robieniu "frezu", ale to sprawa do wyjaśnienia.
Spróbujmy przejść do konkretów - możecie Panowie wspomóc jakimś gotowym projektem? No i dobrać wnętrzności.
Skoro skrzynki tanie, to możemy ewentualnie coś poszaleć w tej materii...
Wdzięczny będę za wszelkie propozycje...

ale schnie dluzej + konieczne sa sciski lub wkrety

Albo dwa pudła z Ikei i zastrzały z ćwierćwałka :)
kol2_03.jpg

Mam takie pytanie w schemacie kolumn xm-140 jest chyba pułapka na gdwk 10-250-8 i jest tam cewka powietrzna 0,055mH, czy taką cewkę można kupić czy trzeba ją zrobić ponieważ nigdzie nie mogę ich znaleźć.

Dokładnie tak. W Polinku kupisz wszystkie do zwrotnic.
A klej poliuretanowy jest super dla nas Diy-ów gdyż wypełnia w 100% szczeliny chociaż wygląda to czasami nie za ciekawie. Osobiście używam Jowata PU.

Powrót