• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

STX PA-1000-4-FR - opinie

Reakcji
0
Witam zastanawiam się nad kupnem 2x STX PA-1000-4-FR

(Obecnie mam 2x img stage line pab15hq + T.Amp E800 + Azusa PMX-6S)

I prosiłbym o jakieś opinie na temat tych kolumn.

Lub co zamiast tych stx'a w podobnej cenie kupić.

Pozdrawiam

Te kolumny w swojej klasie cenowej są bardzo dobre,głośne i już z w miarę dobrą średnicą,jedyny mankament to bas,za niskiego basu się z nich nie spodziewaj,na pewno będziesz potrzebował do nich suby...jednak z odpowiednią korekcją nawet tym basem pograją w pomieszczeniu.

Za te pieniądze coś lepszego od nich? raczej tylko używane.

Za tą cenę nic innego sensownego i tak nie kupisz więc raczej nie ma w czym przebierać...

Mi głównie chodzi o to czy jest sens wymieniać (a raczej dokładać do) moich Monacorów (img Stage Line) Pab-15HQ te stx'y.

Czy będą one lepsze od stage line i czy je wspomogą.

Oraz czy moc podana na stx (800W RMS) jest prawdziwa?

Ponieważ kiedyś miałem głośnik GDE-32-500-8-SE i Wcale nie miał 500W a coś ponad 100W w rms.

Ochara to po co chcesz kupić te stx skoro twierdzisz że:

miałem głośnik GDE-32-500-8-SE i Wcale nie miał 500W a coś ponad 100W w rms.

Tylko idiota drugi raz może sobie kuku zrobić!

Ale...

Jestem więcej niż pewien, że nie o to chodzi w tym Twoim zapytaniu ;)

a po za tym każdy amator może napisać, że coś nie jest prawdziwe nie podając dowodów i właśnie to Cię określa w zamiarach, hhhhhhheeeeeeee

p.s.
"coś ponad 100W w rms"
dawno się nie ubawiłem taką amatorszczyzną!
Ochara Twoje kolumny są super i nie zamieniaj je na jakieś 5razy oszukane
ponownie hhhheee

UWAGI MODERATORA
Spokojnie

ochara, możesz pokazać jakieś Twoje pomiary mocy? Widzę w ogóle że nie masz pojęcia o projektowaniu systemu nagłośnieniowego, masz kolumny pełnopasmowe które jak już to możesz uzupełnić dodatkowymi subbasami a nie zupełnie innymi kolumnami pełnopasmowymi. Jeżeli natomiast brakuje Ci efektywności w zakresie pasma średnio-wysokiego to zmieniasz górki na inne, np. na te stx, dokładasz do nich adekwatne doły i masz prawidłowo zaprojektowany zestaw.

A ja nie zakladajac nowego tematu zapytam sie o cos nieco z innej beczki a mianowicie o wzmacniacze ze strony stx.pl bo niedawno pojawily sie. Ktos cos powie o tym,bo z suchych parametrow wychodzi poprawnie i cenowo kuszace. Ale jak to ma sie do realu tego niewiem dlatego prosba o opinie kogos kto moze posiada takie cos.

Nikt z forum nie kupił jeszcze tych wzmacniaczy na próbę więc jeszcze nie ma opinii na ich temat.

Aha no to chyba nie cieszy sie ten sprzet popularnoscia,moze brak zaufania do tej marki?ale glosniki i kolumny o dziwo ida dobrze wiec strach jest jesli chodzi o wzmacniacze?chyba bede pierwszy co to bedzie testowal i wyrazi tu opinie bo mi np.sie podoba i wizualnie i elektrycznie.

No wakacje sa sezon na imprezy wiec mysle ze w sierpniu....pod koniec lub jakos tak dowiem sie co to warte.

Tu sprawa paczek jest dosc skomplikowana bo do dyspozycji mam 6par kolumn tj.3x nadstawy i 3xsubbas. Ale wzmacniacze mam 3 z czego dwa tylko nadaja sie na nadstawki,albo pelnopasmowe 15" + 1"4 bo mocowo 2x250watt i 2x 200watt to niewiele,nigdy calosc razem nie gra bo wybieram z tego 2+4 na jakas impreze lub 2+2 jak nietrzeba az tak duzo mocy,dlatego ten wzmacniacz jak bym wybieral to by bylo tak z moca akurat na basy,albo na te mocniejsze pelnopasmowe wtedy juz inny wezme na inne paczki. Wiem ze to pogmatwane jest i ni w du** ni w oko ale jakos przyzwyczailem sie do tych klockow i znam je doskonale wiem co jak gra i gdzie moze byc zastosowane-owszem moge to pogonic i kupic jeden uniwersalny zestaw....ale sory nie nie mam do tego sentyment jest zemna dlugo,moge go tylko rozbudowywac uzupelniac jeszcze.

Powrót